Sport

Rinat Ahmetov şi Mircea Lucescu: o poveste emoţionantă despre prietenia dintre doi bărbaţi

Oligarhul şi-a lăsat la o parte afacerile şi a întreprins o escapadă scurtă la Bucureşti pentru a-l vedea personal pe antrenorul Mircea Lucescu, care a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă în urma unui grav accident rutier.

Antrenorul Mircea Lucescu a fost vătămat după ce, pe 6 ianuarie, autoturismul său a intrat într-o coliziune cu un tramvai pe bulevardul Vasile Milea din Bucureşti. Tehnicianul s-a ales cu patru coaste fracturate şi a fost internat la Spitalul Universitar. După două zile de la accident, patronul clubului de fotbal Şahtior a dorit să se intereseze personal în ce stare se află „Il Luce”, tehnicianul cu care „minerii” din Doneţk au reuşit să ajungă pe culmile fotbalului european. Rinat Ahmetov a descins în capitala României cu un avion privat, iar de la aeroport până la spital s-a deplasat în condiţii de maximă securitate. Ahmetov a discutat cu Mircea Lucescu înainte ca acesta să fie supus unei intervenţii chirurgicale. „Am venit ca să-l văd pe Il Luce. Mircea Lucescu este nu numai antrenorul principal al clubului Şahtior, dar şi un foarte bun prieten al meu, de aceea îl voi vizita des. Putem să aducem cei mai buni specialişti din lume, dar Mircea Lucescu este român, are încredere în medicii săi şi este convins că ei sunt specialişti foarte buni”, a declarat miliardarul ucrainean în faţa jurnaliştilor. Oaspetele a fost impresionat că Mircea Lucescu, chiar şi înainte de operaţie, era plin de energie şi vorbea doar despre fotbal. „Fotbalul e în inima lui. Fotbalul îl va ajuta să-şi revină cât mai repede”.
Rinat Ahmetov a recunoscut că vestea despre accident l-a îngrijorat foarte mult şi a ţinut să-şi exprime recunoştinţa pentru toţi acei care i-au acordat ajutor. Patronul de la Şahtior i-a transmis urările de sănătate din partea fanilor, care îi doresc însănătoşire grabnică. „Mircea Lucescu rămâne antrenor principal la Şahtior. Are ajutoare de nădejde, care ştiu ce au de făcut şi vor pregăti echipa la fel de bine până când va veni el. O să fie o reacţie bună din partea jucătorilor, care vor dori să-l ajute pe Mircea. Lucescu este prietenul meu şi îl aştept să revină la echipă şi să câştige în continuare trofee”, a spus Rinat Ahmetov.

Oligarhul i-a adus drept cadou un pulover, un fular şi o căciulă în culorile clubului Şahtior pentru a-l motiva să se însănătoşească mai repede şi a promis că va reveni la Bucureşti, unde Mircea Lucescu va trebui să rămână cel puţin o lună.

Rinat Ahmetov este unul din cei mai bogaţi oameni din Europa Centrală şi de Est. Revista americană „Forbes” îi estimează averea la circa 16 miliarde de dolari. În Ucraina este cunoscut ca patron al clubului Şahtior Doneţk şi cel mai important finanţator al Partidului Regiunilor. Ahmetov obţine venituri din partea a peste 90 de companii care sunt controlate de concernul System Capital Management. Printre acestea se regăsesc uzine metalurgice, bănci, holdinguri media, companii de asigurări şi reţele energetice. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *