Actualitate

Romaero vrea să producă sisteme antirachetă Patriot cu americanii de la Raytheon

Parteneriatul ar putea să aducă Romaero în ipostaza de exportator de produse militare de acest tip. Zonele în care ar putea colabora Romaero şi Ray theon includ atât fabricarea de părţi componente şi subansambluri mecanice, cât şi asistenţa tehnică pentru sistemele Patriot deţinute de România.

„Este important pentru economia românească şi pentru companiile din industria de apărare să poată să întoarcă în economia reală cât mai multă valoare adăugată din programele de înzestrare, iar centrele de mentenanţă sunt o astfel de modalitate. Industria naţională de apărare a început să funcţioneze, dovezi în acest sens sunt parteneriatul de astăzi, dintre Romaero şi Raytheon, dar şi parteneriatul dintre Beretta şi Uzina Mecanică Plopeni, semnat luna trecută.

Acesta este cel mai important lucru, iar această dezvoltare trebuie să continue“, a declarat ministrul economiei, Niculae Bădălău.

Patriot este un sistem defensiv antiaerian şi antirachetă care reprezintă elementul de bază al apărării NATO împotriva rachetelor balistice şi de croazieră, aeronavelor avansate şi dronelor.

Compania Raytheon specializată în soluţii de apărare, guvernare civilă şi securitate informatică. În 2018 a avut vânzări de 27 miliarde de dolari şi 67.000 de angajaţi.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *