Economie

România înaintează ca melcul în dezvoltarea reţelei de gaz, apă şi canalizare, care înseamnă, de fapt, civilizaţie

♦ Lungimea conductelor de gaz din România a crescut în 2019 cu 874 km şi a ajuns la 42.300 km ♦ Ritmul mediu anual de creştere a reţelei de gaz din România este de 730 km în ultimii 6 ani ♦ În acest ritm ar trebui 80 de ani pentru a ajunge la 100.000 km de reţea de gaz, cât are Ungaria ♦ Lungimea reţelelor de apă a crescut cu 2.000 km şi lungimea reţelelor de canalizare cu 1.800 km în 2019.

Lungimea reţelei de gaz din România a avansat cu 874 km în 2019, cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS). Conductele de gaz din România au totalizat la finalul lui 2019 aproape 42.300 km. În ultimii 6 ani media anuală de dezvoltare a reţelei de gaz a fost de circa 730 de km – în acest ritm România va ajunge Ungaria, care are mai puţin de jumătate din suprafaţa şi populaţia României şi aproape 100.000 de km de reţea de gaze, în 80 de ani.

Mircea Bica, CEO-ul Nova Power % Gas, companie care dezvoltă reţele de distribuţie gaze, spune că este o creş­tere foarte înceată a reţelei de gaze, iar ex­tinderea acesteia ar putea aduce in­ves­tiţii noi în zonele vizate, în vre­me ce lipsa reţelei de ga­ze în anu­mite zone face ca une­le investiţii să fie pu­se pe hold sau anulate.

„Raportat la nu­mă­rul total de gos­po­dă­rii racordate este o creştere foarte mi­că. La momentul acesta avem 34-35% dintre gos­podării cu acces la re­ţea­ua de gaze. Pe expe­rien­ţa pe care o avem noi ca dez­voltatori de reţele de distri­buţie ştim că în localităţi unde intrăm cu investiţii apar şi investiţii noi“, a declarat el pentru ZF.

Mircea Bica dă un exemplu de la Huedin, unde în mo­mentul în care locali­ta­tea a fost racordată la re­ţeaua de gaze o com­panie care amâ­na­se o investiţie în zonă o reia.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *