Actualitate

ROMÂNOFOBIE: Presa lui Dodon cenzurează știrile despre regretatul Paul Goma

În timp ce toată presă românească a publicat informația și a specificat clar că Paul Goma era român. Dodoniștii de la unimedia.info l-au „făcut” moldovean, iar după ce și-au dat seama că au mers prea departe, au făcut un pas în urmă și l-au numit… basarabean.


De frica șefului cu viziuni staliniste sau din românofobie, „reporterii” de la unimedia au scos ORICE referire la originea etnică a marelui scriitor.

Amintim că Paul Goma s-a născut în Regatul României în anul 1935 și este unul dintre cei mai importanți disidenți anti-comuniști români. 

Paul Goma a locuit în exil la Paris după ce a criticat regimul din România și a simțit pe pielea sa disprețul total al comuniștilor față de lege și drepturile individului.

Unimedia: Paul Goma moldovean.
Paul Goma: Moldovenii sunt ROMÂNI, limba moldovenească este o INVENȚIE

Aducem un singur exemplu pentru a demonstra că portalul stalinist unimedia.info sau habar nu are cine este Paul Goma și a încercat să-i facă pe plac șefului său, sau ne crede pe toți proști.

În anul 1956 Paul Goma este „judecat” la rectoraul Universității unde își făcea studiile. Capetele de acuzare erau următoarele:

1. Paul Goma afirmase, la seminarul de marxism, că războiul declarat Finlandei în 1939 era – potrivit materialismului istoric – „război injust”, „de agresiune”.

2. Afirmase că „moldovenii” (RSSM) sunt români; că „limba moldovenească” este o invenție („Sovieticii le-au impus Basarabenilor o limbă care nu există), locuitorii vorbind limba română – care limbă (română) este de origine latină și nu o limbă slavă.

3. Pretinsese că colectivizarea agriculturii este o eroare economică.

4. Afirmase că trupele sovietice din România sunt trupe de ocupație.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *