Actualitate

Rujeola face noi victime: Un copil de patru ani, din Iaşi, a murit chiar dacă a primit prima doză de vaccin

Un copil de patru ani din judeţul Iaşi, diagnosticat cu rujeolă, a murit în ultima săptămână, după cum informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, minorul primise prima doză de vaccin ROR. Numărul copiilor decedaţi în epidemia de rujeolă care a făcut înconjurul ţării începând cu februarie 2016 a ajuns la 50. „Cel de-al 50-lea deces datorat rujeolei, confirmat prin izolare virală, a fost raportat la un copil în vârstă de 4 ani având 1 doză de vaccin ROR în antecedente, din judeţul Iaşi. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate pană la data de 27.04.2018 este 12648, din care 50 de decese“, se arată în comunicatul citat. Conform acestuia, în săptămâna 23.04. – 27.04.2018 au fost raportate încă 280 de cazuri noi, diagnosticate la pacienţi din 15 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Cele mai multe cazuri, 97, au fost confirmate la bolnavi din judeţul Bacău. Pe locul al doilea, după numărul de cazuri confirmate, se situează judeţul Constanţa, cu 41 de îmbolnăviri, iar pe locul al treilea, judeţul Vrancea cu 40 de îmbolnăviri.

Sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *