Actualitate

Rusia „avertizează” România în urma deciziei SUA de a suplimenta numărul de militari

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a declarat la începutul lunii august că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare.

În urma anunțului, Rusia critică dur decizia Statelor Unite de a suplimenta numărul de militari din România. Totodata, avertizează că va lua măsuri care vor viza țările care găzduiesc trupe americane.

Ministrul de Externe rus, Maria Zakharova

În urma deciziei Pentagonului de a-și întări prezența militară în Polonia și în alte state baltice, mai mulți oficiali americani au vorbit despre redirecționarea unor trupe retrase din Germania în România.

SUA nu ascunde faptul că aceste măsuri sunt luate pentru a întări așa-zisa Axă Nord-Sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, linie care va „ține în loc” Rusia, România fiind un punct important pentru proiectarea puterii în regiunea Mării Negre.

Înseamnă că vor exista permanent trupe ale Statelor Unite și aliaților în Europa de Est, în locuri unde nu au mai fost niciodată trupe, precizează Ministrul Rus, preluat de Stirile ProTV.

Ministrul a declarat că în cazul în care vor fi puse în aplicare, aceste decizii vor pune în pericol Actul Fondator al NATO din 1997

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *