Politică

Rusia, deranjată de prezenţa unei nave franceze în Marea Neagră. Expert militar rus: O putem neutraliza oricând

Potrivit avia.pro, după “apariția provocatoare” a navei franceze în Marea Neagră, aceasta a interferat electromagnetic pe frecvențe radio folosite de radarul sistemului rus de rachete antiaeriene S-400 Triumf, iar, cel mai probabil, francezii au informații detaliate despre frecvențele utilizate de complexele rusești și despre localizarea acestora, ca urmare a numeroaselor zboruri de cercetare efectuate în zonă de aeronavele occidentale.

Pe de altă parte, se precizează că, la rândul ei, nava franceză Dupuy de Lome a fost ținta contramăsurilor electronice (nt bruiaj) executate de sistemele rusești de război electronic Krasukha din Crimeea și, mai mult, a fost descoperită și încadrată ca țintă de către sistemele de apărare de coastă din peninsulă.

Astfel, sursa rusă precizează că, potrivit datelor pe care le deține, “dacă inițial nava de cercetare electronică franceză a urmat un curs direct spre Crimeea, ulterior aceasta nu numai că a decis să nu se mai apropie de peninsulă, ci, dimpotrivă, a început să se îndepărteze de apele teritoriale rusești la o distanță la care impactul mijloacelor rusești de războii electronic nu mai reprezenta o amenințare”.

În acest context, expertul militar rus Vasily Dandykin (căpitanul rang 1 în rezervă) a declarat într-un interviu acordat pentru riafan.ru că nava franceză a fost lăsată să se apropie și a fost scanată cu precizie când s-a apropiat. “În plus, mijloacele noastre de suprimare electronică pot neutraliza Dupuy de Lome în cel mai scurt timp, dacă este nevoie. Situația din Siria a arătat cum pot fi suprimate drone, rachete de croazieră și sisteme avansate utilizate pe avioane militare. La fel s-ar fi putut întâmpla și cu nava franceză”, a mai declarat acesta, subliniind că „forțele NATO au devenit atât de insolente încât acum zboară cu bombardierele B-52 din Ucraina, fac exerciții în Marea Neagră, iar avioanele de recunoaștere apar tot mai des în aer.”

Dandykin a ținut să atragă atenția că sistemele de rachete antiaeriene S-400 sunt mobile, iar identificarea de către adversar a poziției acestora, la un moment dat, nu este relevantă. De asemenea, acesta a precizând că prezența navei franceze a fost urmărită inclusiv de complexe de coastă Bal și Bastion.

“Dar sunt surprins de poziția Parisului, care anterior s-a abținut de la participarea activă la astfel de aventuri antirusești. Alianța a încercat să fixeze Rusia după cum crede ea, dar a eșuat lamentabil. Nu puteți face asta cu noi – nu puteți obține așa ceva. Rusia ar putea oricând să suprime o navă de luptă franceză în Crimeea”, a subliniat expertul rus.

În final, acesta a concluzionat că intensificarea activității NATO în apropierea granițelor Rusiei, din ultimele săptămâni, este legată în primul rând de interesul SUA și al Alianței pentru exercițiul militar de nivel strategic Caucaz-2020, pe care Rusia îl începe în această lună, dar și de „pierderea Occidentului în jocul de a dezechilibra situația din Belarus”.

https://www.defenseromania.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *