Actualitate

Rusia înregistrează o creştere zilnică record a îmbolnăvirilor

Noul caz este unul importat, a precizat Comisia Naţională de Sănătate. Cu o zi înainte s-au înregistrat şase cazuri importate.

China nu a raportat pentru ziua de vineri niciun caz de contaminare locală, după ce pentru ziua precedentă fuseseră anunţate şase noi astfel de cazuri.

Numărul total al cazurilor confirmate oficial a ajuns la 82.875. Bilanţul morţilor a rămas neschimbat (4.633).

În schimb, Rusia a raportat vineri o creştere zilnică record a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, la o zi după ce prim-ministrul Mihail Mişustin a anunţat că a fost diagnosticat cu COVID-19 şi a intrat în izolare, informează Reuters.

Bilanţul îmbolnăvirilor a crescut cu 7.933 de noi cazuri şi a ajuns la 114.431, potrivit datelor furnizate vineri de centrul rus de răspuns la criza noului coronavirus.

În ultimele 24 de ore au murit 96 de persoane diagnosticate cu COVID-19, ceea ce face ca bilanţul total al deceselor să fie de 1.169.

Vineri, un alt membru al guvernului rus, ministrul construcţiilor Vladimir Yakuşev, a anunţat că a fost diagnosticat cu noul coronavirus şi că va fi tratat la spital. Dmitri Volkov, unul din adjuncţii săi, a fost şi el testat pozitiv.

Răspândirea epidemiei de COVID-19 în Rusia a fost mai lentă decât în multe alte ţări. Însă cazurile de îmbolnăvire au început să se înmulţească brusc în luna aprilie.

Rusia, ţara cu cel mai întins teritoriu de pe glob, a început să aplice măsuri restrictive la sfârşitul lunii martie, când preşedintele Putin a anunţat închiderea majorităţii spaţiilor publice pentru a limita extinderea epidemiei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *