CSI / Rusia

Rusia interzice vânătoarea de marmote, după ce China a emis o alertă sanitară pentru ciuma bubonică

Autoritățile din Bayan Nur, un oraș din regiunea chineză din Mongolia Interioară, au emis o alertă, după ce un spital a raportat un caz suspect de ciumă bubonică. Regiunea chineză a interzis vânătoarea și consumul de carne de marmotă și a solicitat localnicilor să raporteze eventualele cazuri suspecte, precum și dacă observă marmote bolnave sau moarte.

Mongolia a raportat, de asemenea, două cazuri de ciumă bubonică, victimele fiind două persoane care au mâncat carne de marmotă în provincia Khovd.

Oficialii din regiunea Altai din Rusia, care se învecinează cu Kazahstanul, China și Mongolia, au declarat că autoritățile patrulează zona cu scopul de a opri vânătoarea de marmote, a informat agenția de știri TASS.

Ciuma bubonică, cunoscută sub numele de Moartea Neagră, este o boală extrem de infecțioasă și adesea fatală, care este răspândită mai ales de rozătoare. cu toate acestea poate fi tratată cu antibiotice. Focarele de ciumă bubonică au devenit din ce în ce mai rare, dar boala nu a fost eradicată.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *