Actualitate

Rusia: Kremlinul declară alte două site-uri de ştiri „agenţi ai străinătăţii”

Două noi mass-media online au fost declarate vineri "agenţi ai străinătăţii" de către guvern, decizie ce continuă să limiteze libertatea de exprimare şi vocile critice la adresa puterii din Rusia, informează AFP.

Ministerul justiţiei a adăugat pe lista cu "agenţi ai străinătăţii" portalul de ştiri online Rosbalt.ru şi site-ul web specializat în analiza ştirilor din actualitate Republic.

Rosbalt.ru, este un site popular, are birouri în Moscova şi Sankt Petersburg, în timp ce Republic funcţionează pe bază de abonamente.

Clasificarea ca "agent al străinătăţii" obligă un mijloc de informare în masă să facă public acest statut în toate publicaţiile, textele, videoclipurile şi mesajele sale de pe reţelele de socializare, ceea ce este foarte descurajant pentru surse şi agenţii de publicitate şi îngreunează activitatea jurnaliştilor.

"Desigur, Republic nu are finanţări din exterior, există doar graţie banilor de la abonaţi", a declarat pe Telegram redactorul său şef, Dmitri Kolezev, potrivit Agerpres.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *