Actualitate

Ruşii îşi distrug singuri tancurile. Un T-90 lovit accidental cu o rachetă antitanc / FOTO

Un tanc principal de luptă T-90A al armatei ruse a fost grav avariat după ce a fost lovit accidental de o rachetă antitanc, în timpul unui exerciţiu militar, desfăşurat în regiunea Astrakhan.

Incidentul în urma căruia un tanc T-90A al forţelor armate ruse a fost puternic avariat în tipul unui exerciţiu militar, a fost raporta chiar de către publicaţia militară de liba rusa Topwar.ru.

Potrivit Defence Blog, în timpul exercițiilor militare din regiunea Astrakhan, militarii ruşi au utilizat sisteme de rachete antitanc, inclusiv sisteme de rachete antitanc 9M113M Konkurs. Potrivit sursei citate, una dintre aceste rachete, trasă de pe un lansat de pe un un vehicul de luptă BMP-2, a lovit accidental un tanc T-90A în timpul exerciţiului, rănind un membru al echipajului.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat încă acest incident. Până în acest moment nu este clar cu exactitate care sunt cauzele care au dus la producerea acestui incident, dar soldații ruși au ţinut să se ‘’laude’’ cu reuşita lor, publicând numeroase fotografii cu tancul T-90A avariat, pe serviciul de mesagerie online Telegram.

În fotografi se poate observa că tancul a fost lovit de proiectil în partea din spate a turelei, fără ca blindajul să fie penetrat, dar au fost deteriorate elementele de protecție suplimentară. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *