Actualitate

„Să nu mai batem câmpii despre unde vom zbura în 2030”: Medvedev a criticat aspru Roskosmos

„Să nu mai batem câmpii despre unde vom zbura în 2030, trebuie să muncim, să vorbim mai puțin și să facem mai multe”, a spus Medvedev.

Șeful guvernului rus a cerut implicarea activă în comercializarea industriei spațiale, precum și creșterea prezenței Rusiei pe piața internațională.

El a reamintit situația din jurul centrului spațial Vostocinîi, pentru finalizarea căruia Roskosmos a cerut fonduri suplimentare.

Șeful guvernului rus a declarat că investițiile alocate Roskosmos au fost utilizate ineficient: de exemplu, în 2018, compania nu a utilizat aproximativ 16% din investițiile bugetate. „În orice caz, sunt capacitati folosite insuficient și lucrări științifice neterminate”, a subliniat primul ministru. „Ca rezultat, una dintre zonele competitive se dezvoltă mai încet decât avem nevoie și există dificultăți financiare la diverse structuri subordonate”.

În același timp, premierul a spus că suma planificată din buget pentru dezvoltarea industriei spațiale în 2019-2021 va ajunge la peste 515 miliarde de ruble, potrivit RIA Novosti.

„Acești bani ar trebui să fie utilizați în mod eficient pentru a spori capacitățile noastre spatiale și pentru a crea o racheta purtatoare din clasa super-grea, realizarea un program de zbor cu echipaj uman”, a spus Medvedev.

La sfârșitul lunii noiembrie, șeful Camerei de Conturi, Alexei Kudrin, a declarat că Roskosmos, companie de stat condusa de Dmitri Rogozin, a depasit recordul neregulilor financiare descoperite. Suma totală a încălcărilor s-a ridicat la 1,865 trilioane de ruble.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *