Sala de expoziţii a Bibliotecii din Ungheni va purta numele lui Vasile Şoimaru

publicat în Ungheni pe 12 Mai 2010, 12:26

Sala de expoziţii a Bibliotecii publice „Dimitrie Cantemir” din Ungheni va purta numele lui Vasile Şoimaru, doctor în economie, conferenţiar universitar, deputat în Parlament în anii în anii 1990-1994 şi 1998-2001, un promotor al artei fotografice.

Recent, în cadrul unei ceremonii oficiale, a fost dezvelită placa ce consemnează acest fapt.

„Avem, în cadrul bibliotecii, un program numit „Pământenii noştri”. Vasile Şoimaru, originar din satul Cornova, este cel ce ne susţine întotdeauna şi am zis că va fi o onoare pentru noi ca această sală de expoziţii să fie numită, de acum înainte, sala „Vasile Şoimaru”, a menţionat Victoria Bernic. directoarea Bibliotecii.

La Ungheni, la Biblioteca publică „Dimitrie Cantemir”, Vasile Şoimaru şi-a lansat şi albumul de fotografii artistice „Poeme în imagini”, şi monografia „Românii din jurul României în imagini”. Aici a vernisat, de-a lungul anilor, câteva expoziţii de fotografii.

„De 16 ani sunt fotograf, dar n-am citit nici o pagină de manual, n-am ascultat nici un curs de fotografie şi nici nu vreau să fac acest lucru. Vreau să rămân un „fotograf primitiv”: Ce văd, ce simt, aceea fac. Am scos aparatul, am îndreptat obiectivul, am apăsat butonul şi, dacă iese o fotografie – bine, dacă nu – mai repet, până apare una bună”, s-a destăinuit Vasile Şoimaru.

Referindu-se la sala ce-i poartă numele, dânsul a spus că e o mare surpriză. „Pe onoarea mea, nu m-am aşteptat niciodată la aşa ceva. Încă nu pot realiza dacă e bine sau rău ca o sală de expoziţii să poarte numele meu”

Sursa: DECA-press