Internațional

Sarkozy riscă să fie acuzat pentru “crime împotriva umanităţii”

În cursul unei conferinţe de presă la Tripoli, un reprezentant al Ministerului libian de Justiţie a afirmat că cei doi avocaţi s-au oferit "voluntar" pentru a susţine o plângere a familiilor "victimelor bombardamentelor NATO" împotriva lui Sarkozy, a cărui ţară a fost în fruntea operaţiunilor coaliţiei internaţionale din Libia.

"Cei doi avocaţi vor depune plângere în numele familiilor libiene, în faţa tribunalelor franceze", a declarat Ibrahim Boukhzam, în prezenţa a aproximativ 30 de reprezentanţi ai familiilor care au semnat procure pentru cei doi avocaţi.

Dumas, fost ministru socialist, a precizat că a fost "stupefiat să constate că această misiune (a NATO), care vizează protejarea civililor, îi ucide".

El a denunţat "o agresiune brutală împotriva unei ţări suverane" şi a afimat că este pregătit să îl apere pe colonelul Muammar Gaddafi în cazul în care va fi judecat de Curtea Penală Internaţională (CPI).

Calificând statele Alianţei Nord-Atlantice drept "asasini", Verges a criticat la rândul său un "stat francez condus de derbedei şi asasini".
"Vom sparge zidul tăcerii", a continuat el.

Regimul libian, afectat de o revoltă fără precedent de la jumătatea lui februarie, este vizat de peste două luni de raidurile unei coaliţii internaţionale, care a intervenit la 19 martie pentru a asigura protecţia civililor, în baza Rezoluţiei 1.973 a Consiliului de Securitate al ONU.

La finalul vizitei lor de două zile în Libia, cei doi avocaţi au precizat că vor începe procedurile juridice pentru depunerea plângerii imediat după revenirea lor la Paris, luni.

9am.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *