Actualitate

Savanţii au rezolvat probabil una dintre cele mai mari enigme ale Universului: unde „se ascundea” materia lipsă

Mulţumită unei noi metode de scanare a cosmosului, savanţii cred că au găsit în sfârşit materia lipsă, scrie Futurism.

Cercetarea nu are de-a face cu materia întunecată, care alcătuieşte aproximativ 85% din materia Universului, ci numai cu cea vizibilă.

Conform noului studiu publicat de cercetătorii de la Harvard şi Universitatea Eötvös din Ungaria, savanţii au folosit Observatorul Chandra X-Ray al NASA pentru a scana norii de gaz care înconjoară o gaură neagră îndepărtată. În aceşti nori au găsit o cantitate de oxigen care până acum nu a fost observată. Extrapolând cantitatea de gaz din Univers, astronomii cred că aceasta poate însemna întreaga diferenţă dintre calculele şi observaţiile cosmosuluui.

„Am fost entuziasmaţi că am putut observa materia lipsă”, a precizat Randall Smith, astronom de la Centrul de Astrofizică al Smithsonian şi Harvard, membru al echipei de cercetare. „Pe viitor, putem aplica aceeaşi metodă la alte date despre quasari pentru a confirma că acest mister a fost dezlegat”, a adăugat cercetătorul.

Mai este nevoie de alte studii pentru a confirma că această descoperire poate justifica extrapolarea pe care savanţii au făcut-o în lucrare. Dar dacă este confirmată, descoperirea rezolvă una dintre cele mai mari enigme ale cosmosului.

Descopera.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *