Actualitate

Scapă de firele albe de păr cu salvie şi oţet

 Dincolo de proprietăţile extraordinare ale salviei, printre care se numără calmarea gâtului iritat, reducerea inflamaţiei, alungarea depresiei şi întărirea gingiilor, salvia este un ingredient aromat ideal pentru diverse preparate, dar şi un aliat de bază pentru frumuseţe.

Din vremuri străvechi, salvia este folosită ca modalitate de a combate calviţia şi a stimula creşterea părului. În plus, reprezintă o metodă excelentă de a nuanţa părul brunet.

Dacă vrei ca firele albe să nu mai fie atât de evidente, nu trebuie decât să combini salvia cu oţet de mere. Acesta din urmă ajută la restaurarea echilibrului pH-ului şi elimină depunerile de la nivelul scalpului. În plus, această combinaţie poate lua locul balsamului de păr, întrucât îţi lasă părul mătăsos.

Ai nevoie de: 1/4 ceaşcă oţet de mere, 1 mână de frunze proaspete de salvie sau 2 linguri de salvie uscată, 2 ceşti de apă, un ibric, un bol şi un recipient în care să păstrezi soluţia.

1. Rupe frunzele de salvie pentru a ajuta la eliberarea uleiurilor naturale.

2. Fierbe apa şi toarn-o peste frunze, într-un bol.

3. Lasă la infuzat 15-20 de minute. Apa va căpăta o nuanţă de verde. Dacă ai gâtul iritat, poţi combina o parte din lichid cu miere şi vei scăpa de disconfort dacă îl bei.

4. Scurge lichidul obţinut şi, după ce s-a răcit, adaugă oţetul de mere, amestecând uşor.

Modalitate de folosire

Clăteşte părul după ce ai folosit şamponul obişnuit. Pentru rezultate mai bune, clăteşte părul deasupra unui recipient în care laşi să se scurgă lichidul şi aplică din nou pe păr de câteva ori, după care şterge părul cu un prosop. Mirosul de oţet se va estompa pe măsură ce părul se usucă în mod natural.

Secretul este să foloseşti acest amestec de fiecare dată când te speli pe cap. Nu numai că firele albe se vor închide la culoare în timp, dar părul tău va căpăta o strălucire sănătoasă.

Sursa: feminis.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *