Actualitate

Scapă de vânătăile de pe picioare cu ingrediente din propria bucătărie

Ce sunt vânătăile?
Aceste semne de bună purtare sunt de fapt vase mici de sânge ce se sparg sub piele. Sângele ajunge în țesuturile învecinate și provoacă acele pete dureroase albastre/mov sau negre. Aceste semne apar la câteva minute de la impact, dar durează câteva săptămâni pentru a se vindeca.

Noi am găsit câteva remedii naturale pentru a vindeca vânătăile de pe picioare.

Pătrunjelul

O legătură de pătrunjel făcută pastă se poate aplica direct pe vânătaie, acoperindu-se pielea apoi cu un bandaj. Acesta se schimbă la câteva ore. Pătrunjelul tratează inflamațiile și previne formarea cheagurilor.

Ceapa

Ceapa are proprietăți antiinflamatorii, vindecă pielea și reduce durerea. Sucul de la o ceapă se pune direct pe vânătaie și se lasă până pielea absoarbe lichidul vindecător.

Ceaiul

Ceaiurile de levănțică, ceaiul negru, ceaiul verde sau ceaiul de mușețel conțin taninuri responsabile de reducerea umflăturii și constrângerea vaselor sanguine. Plicul de ceai cald se aplică direct pe vânătaie.

Oțet și apă

O soluție simplă formată din apă caldă și oțet se aplică imediat ce se observă formarea vânătăii. Oțetul are proprietatea de a ajuta sângele să se disipeze din zonele unde se strânge.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *