Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 08:31
Abonamente

Atitudini 30 Iulie 2012, ora 12:42    Din editia print

Marime Font

Scrisori de la cititori

Bună ziua, stimată redacţie, 

 
 
 

Eu sunt un cititor de aproximativ un an de zile al ziarului TIMPUL şi văd în el un adevăr pur. Mai ales atunci când se scrie despre deportări şi despre istoria noastră ciopârţită şi nedreaptă. Citesc mai toate articolele jurnaliştilor, dar cele mai interesante, după mine, sunt articolele scrise de Constantin Tănase şi Dan Dungaciu, unde se abordează problemele cu care se confruntă societatea noastră, din cauza moravurilor ei. Vreau să vă mulţumesc din suflet pentru încercarea de a face un supliment în limba rusă, nu pentru că mie-mi este mai greu să citesc în limba română, ci pentru ca să scadă curentul antiromânesc între vorbitorii de limba rusă. Ce-i drept, am avut o cale lungă şi anevoioasă ca să mă obişnuiesc cu cititul în limba română, fiindcă eu sunt un nevăzător şi folosesc un program cititor de ecran, ce-i drept, rusificat, care citeşte calchiat textele. Eu trebuia să mă obişnuiesc cu calchierile acestea şi am ajuns la aceea că acum citesc nestingherit în limba română şi dacă se poate face ceva în acest sens prin care să aibă acces nevăzătorii la materialele pe care le publicaţi şi anume ca să faceţi anumite articole audio ca la ziarul rusesc „Şkola jizni”. Vă urezi succes şi vă las pe dvs. să-mi apreciaţi mesajul primei mele scrisori.

Ion Ţurcanu
 

Un articol de: Opinia Cititorului
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul