Bună Dimineața

Se caută Oameni

Lacrimi, țipete, sânge, copii grav răniți, femei isterizate. În scurt timp de la producerea accidentului s-au adunat în jur de 30 de oameni, majoritatea bărbați, care nu făceau decât să înjure șoferul microbuzului în cele mai originale moduri. Bărbați, trecuți de 30 de ani, cărora le mai lipseau un pachet cu semințe de floarea soarelui și o sticlă de bere drept armă albă. A fost nevoie ca doi tineri, care s-au apropiat de la o terasă din apropiere, să ia inițiativă, să caute trusa de prim-ajutor și să înfășoare copilul cu tifon în zonele vătămate. Între timp, mojicii continuau să comenteze nemulțumiți și să țipe la alții să cheme Salvarea, care fusese chemată cu cinci minute în urmă.

În scurt timp, ajutorul a ajuns, victimele au avut parte de îngrijirea necesară sau au fost transportate la spital, iar „bărbații” noștri, ba chiar eroii care s-au ocupat activ cu bodogănitul, au început să se plictisească – „show-ul” se încheiase. Eu am plecat, iar aceștia, probabil, au rămas să aștepte camerele de filmat, ca să transmită salutări prietenilor.

Se pune întrebarea – unde s-au pierdut bărbații iuți la minte, agili, puternici, care acționează cu calm în situații critice? Câți dintre ei și noi, în general, știu să acorde primul ajutor și câți cunosc ce număr trebuie să formezi în cazuri extreme?

Constat cu regret că, pe lângă șoferi iresponsabili și autorități incompetente ce iau decizii penibile, mai ducem lipsă de oameni puternici spiritual și fizic, care să poată, cel puțin, să acționeze adecvat în cazuri similare cu cel descris mai sus.

Și când te gândești că peste drum e război…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *