Sport

Sebastian Vettel va pleca din pole-position la Bahrain. Cursa începe la 15:00

 Campionul mondial a reusit sa-l invinga pe Lewis Hamilton (McLaren Mercedes – a avut al doilea timp) pe circuitul din Bahrain. Al treilea va pleca in cursa Mark Webber (RedBull), in timp ce Jenson Button (McLaren) a fost al patrulea.

Fara victorie in primele trei curse ale sezonului, pilotul echipei Red Bull-Renault obtine cel mai bun rezultat in calificarile unui Mare Premiu in 2012.

Pentru Vettel este al 31-lea pole position din cariera, iar statistica arata ca in 53 la suta din situatiile in care a plecat din prima pozitie a grilei germanul a reusit victoria la finalul cursei.

Lider dupa primul tur cronometrat al Q3, britanicul Lewis Hamilton de la McLaren a impiedicat in ultimul moment o prima linie suta la suta Red Bull, intercalandu-se intre Vettel si Mark Webber.

Australianul a reusit o sesiune de calificari foarte buna si va pleca in cursa de duminica din linia secunda alaturi de britanicul Jenson Button de la McLaren.

Castigator in urma cu sase zile in China, unde a si plecat din pole position, germanul Nico Rosberg nu a reusit decat un loc cinci.

Echipierul de la Mercedes a mizat totul pe o singura iesire in pista, dar a fost departe de turul perfect care sa-i aduca pole-ul mult dorit.

Rosberg il va avea alaturi in linia a treia pe australianul Daniel Ricciardo de la Toro Rosso.

Romain Grosjean de la Lotus si Sergio Perez de la Sauber au completat topul opt, in timp ce Fernando Alonso s-a clasat pe noua fara sa fi inregistrat un tur cronometrat in ultima parte a calificarilor. Paul di Resta a completat topul zece.

Surpriza calificarilor de pe circuitul Sakhir a fost furnizata de Michael Schumacher, care nu a reusit sa se califice in Q2 din cauza unei probleme mecanice, astfel ca septuplul campion mondial se va afla pe locul 18 la start.

De problemele lui Schumacher a profitat finlandezul Hekki Kovalainen, care a participat pentru prima data in acest sezon cu al sau monopost Caterham-Renault in Q2. In cele din urma Kovalainen s-a clasat pe locul 16.

Kimi Raikkonen a dezamagit la fel ca Schumacher, nereusind sa prinda un loc in superpole. Astfel fostul campion mondial va pleca in cursa din pozitia a 11-a.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *