Frumusețe

Secretele cremelor antirid

Pentru ca acestea să nu se vadă sau să apară cât mai târziu, nu trebuie decât să fim extrem de atente atunci când alegem cremele pe care le folosim pentru întreţinerea tenului.  Trebuie să studiem cu atenţie lista cu ingrediente atunci când ne cumpărăm o cremă şi să înţelegem că efectele nu se vor vedea niciodată peste noapte. E nevoie de o folosire continuă a cremelor antirid, dacă vrem să obţinem rezultate. Aşa că porniţi în căutarea antioxidanţilor, vitaminelor sau proteinelor din creme.

ACIDUL HIALURONIC
Acidul hialuronic se găseşte în mod natural în pielea noastră şi ajută la hidratarea tenului. Cu trecerea timpului, pielea noastră începe să producă tot mai puţin acid hialuronic şi, din acest motiv, apar ridurile. De aceea, este indicat să-ţi alegi o cremă cu acid hialuronic. Acesta acţionează la nivelul ţesuturilor şi ajută pielea să îşi menţină elasticitatea şi supleţea.

VITAMINELE
Vitaminele reuşesc să neutralizeze radicalii liberi, răspunzători de degradarea celulelor şi, implicit, de formarea ridurilor. De aceea, crema ta trebuie să conţină vitamine (A, C sau E). Retinolul şi tretinoinul sunt derivaţi ai vitaminei A pe care îi vei găsi în creme. Foloseşte o cremă antirid pe bază de retinol numai noaptea, pentru că această substanţă poate să-ţi facă pielea vulnerabilă la soare, cauzând apariţia petelor pigmentare. Este recomandat ca la început să nu aplici crema cu retinol în fiecare zi, ci să o introduci treptat, până la utilizarea zilnică, pentru că poate produce roşeaţă la nivelul feţei. De asemenea, este important să ştii că pentru a fi eficiente în cosmetică, vitaminele trebuie să fie în doze mari.

(AHA)
Acizii din fructe (AHA) au proprietăţi exfoliante. Datorită acestora, stimulează eliminarea stratului superficial de celule îmbătrânite şi regenerarea pielii din profunzime. Pentru ca o cremă antirid să fie eficientă este necesar să exfoliezi cu regularitate tenul pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa epidermei şi a permite pielii să absoarbă nutrienţii necesari. Cremele care conţin acizi din fructe au o acţiune exfoliantă, hidratează şi netezesc ridurile, redând strălucirea tenului. Ele sunt recomandate în cazul tenului deshidratat şi uscat, precum şi după o expunere îndelungată la soare.

ENZIMELE
Coenzima Q10 reduce ridurile fine din jurul ochilor şi ajută la estomparea petelor. O altă enzimă care menţine tinereţea este superoxid dismutaza, cea mai activă enzimă antioxidantă de origine naturală, cu efecte pe termen lung în refacerea fermităţii pielii.

FACTORUL DE PROTECŢIE
Soarele afectează destul de mult tenul. Razele ultraviolete accelerează îmbătrânirea şi favorizează apariţia prematură a ridurilor. De aceea, crema ta antirid, cea pe care o foloseşti ziua, trebuie să conţină şi un factor de protecţie.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *