Moldova

Şeful adjunct al ANP, Serghei Demcenco, în arest pentru încă 25 de zile

Şeful adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, va rămâne încă 25 de zile în arest. Decizia a fost luată marţi de Judecătoria Chişinău cu sediul la Ciocana, care a admis parţial demersul procurorilor. Ultimii au cerut prelungirea măsurii preventive cu 30 de zile.

Şedinţa a durat mai bine de patru ore, iar sentinţa a fost pronunţată în lipsa lui Serghei Demcenco.

"Avocatul acestuia a prezentat înscris certificat medical prin care s-a confirmat că este internat într-o instituţie medicală. A fost solicitat ca domnul Demcenco să fie suspendat din funcţie sau nu? Astăzi nu am pus în discuţie astfel de subiecte. – Toate acţiunile vor urma în continuare.- Ce acţiuni vor urma în continuare? Acum suntem cu perchezițiile", a spus Igor Demciun, procuror PCCOCS.

La rândul său, avocatul şefului adjunct al ANP ne-a declarat că clientul său se află într-o instituţie medicală, deaorece nu a putut primi tratamentul necesar în închisoare.

"În Penitenciarul 13, starea de sănătate a domnului Demcenco a fost agravată. Vom discuta poziţia noastră cu clientul şi vom decide. La sigur că vom contesta această încheiere", a precizat Ruslan Dodica, avocatul lui Serghei Demcenco.

Serghei Demcenco a fost reţinut în 15 februarie, fiind bănuit de abuz de serviciu în interesul organizaţiei criminale "Makena", condusă de Vladimir Moscalciuc. La sfârşitul lunii februarie, Serghei Demcenco a primit 30 de zile de arest, prin decizia Curţii de Apel Chişinău. Potrivit avocatului, Demcenco pledează nevinovat. Conform legii, el riscă până la opt ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 15 ani.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *