Internațional

Selecţionerul echipei de fotbal a Coreii de Nord, trimis la muncă silnică

După ce a fost umilită fotbalistic la Cupa Mondială, echipa Coreii de Nord a fost umilită şi la propriu, mult mai grav, în propria ţară, comentează, joi, RFI.

Eliminarea naţionalei încă din faza grupelor – ca şi cum acest lucru ar fi fost o surpriză – a provocat mânia regimului de la Phenian.

Timp de şase ore, fotbaliştii au fost pălmuiţi moral. Până şi crainicul tv, care a fost nevoit să suporte ruşinea de a comenta înfrângerile suferite în Africa de Sud le-a cerut socoteală jucătorilor.

Fotbaliştii au fost acuzaţi că "au trădat idealurile poporului" şi, evident, încrederea lui Kim Jong-un, fiul preşedintelui, cel care s-a ocupat îndeaproape de echipa naţională.

Momentele jenante pentru lotul naţional nu s-au oprit însă aici: jucătorii au fost constrânşi să critice, la rândul lor, prestaţia antrenorului. Acesta nu numai că şi-a pierdut slujba, dar a fost şi trimis la muncă pe şantier.

Partea proastă e că nu se mai ştie mare lucru despre el. De fapt, observatorii cred că bărbatul a fost pedepsit mult mai rău, iar de câteva săptămâni nu s-a mai auzit nimic despre el. Motiv pentru care preşedintele FIFA, Joseph Blatter a cerut explicaţii Phenianului, transmite RFI.

"Am adresat o scrisoare federaţiei nord-coreene, pentru a afla dacă informaţiile din mass-media, potrivit cărora antrenorul şi unii jucători au fost condamnaţi şi pedepsiţi sunt adevărate. Aceasta este o primă etapă şi vom vedea ce va fi în continuare. Însă nu este simplu", explică Blatter.

Naţionala Coreii de Nord a fost eliminată de la Cupa Mondială din Africa de Sud în faza grupelor, după ce a fost învinsă de Brazilia (2-1), Portugalia (7-0) şi Coasta de Fildeş (3-0).

Sursa: Romania Libera

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *