Ultima oră

Senatorul romn Viorel Badea ii asteapta pe moldoveni in audienta

La Chisinau a fost deschis primul birou parlamentar de circumscriptie al Senatului de la Bucuresti. Imediat dupa lansarea acestuia, senatorul roman Viorel Badea a avut primele intrevederi cu cetatenii moldoveni.

In prima luna, biroul va avea un program de trei zile pe saptamana – luni, miercuri si vineri, cate doua ore pe zi, de la 10.00 si pana la 12.00. In acest interval, consilierul senatorului Badea, Sergiu Boghean, va inregistra petitiile, cererile sau adresarile cetatenilor moldoveni. Viorel Badea a mai spus ca ulterior, in functie de afluxul de solicitanti, programul biroului va fi modificat, astfel incat sa lucreze cinci zile pe saptamana cate 8 ore.

Pentru a programa o intrevedere cu Viorel Badea sau pentru a depune o petitie la biroul senatorului, din str. Sfatul ?arii 29, cetatenii vor putea suna la numarul de telefon 83-98-63 sau 83-98-64. Viorel Badea va veni la Chisinau o data la 4-5 saptamani, iar orele de audienta le va avea in zilele de vineri si sambata. Toate cererile inregistrate vor fi adresate autoritatilor romane. La Chisinau vor fi invitati si experti de la Bucuresti, care sa ajute la consultarea cetatenilor moldoveni.

„Cred ca subiectul vedeta al discutiilor mele cu romanii basarabeni vor fi legate de chestiunea redobandirii cetateniei, de obtinere a vizei sau a permisului de mic trafic. Vom colabora in acest sens cu Ambasada si Consulatul Romaniei la Chisinau, cu autoritatile Republicii Moldova la nivel local si central”, a mentionat Viorel Badea la prezentarea biroului.

Senatorul a mai spus ca prin intermediul acestui birou de circumscriptie ar vrea sa incurajeze si mediul de afaceri din Romania sa investeasca in R. Moldova. „Fara un mediu de afaceri sanatos, nu cred ca se vor schimba mari lucruri in Republica Moldova”, a subliniat Viorel Badea.

Birouri parlamentare de circumscriptie ale Senatului Romaniei urmeaza sa fie deschise si la Cahul si Balti, imediat dupa deschiderea consulatelor generale ale Romaniei in aceste localitati.

Dupa infoprim.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *