Actualitate

Serviciului Vamal a depistat tentative de transportare ilicită a mărfurilor

Peste 5 tone de legume în stare proaspătă au fost depistate de către inspectorii vamali într-un mijloc de transport de model ”Mercede 614D”. Unitatea de transport a fost stopată regulamentar pentru control vamal în satul Bulboaca. Șoferul, un cetățean moldovean, a declarat că nu are acte de însoțire asupra mărfii transportate. Concomitent a declarat că intenționează să o comercializeze pe piețele de desfacere din RM. În acest context, autoturismul a fost însoțit la postul vamal Cricova pentru efectuarea controlului vamal și întocmirea actelor de rigoare.

Un lot impunător de țesături a fost depistat într-un mijloc de transport de model ”Hyundai Trajet”, care se deplasa pe traseul Tiraspol-Chișinău. Unitatea auto a fost stopată regulamentar pentru efectuarea controlului vamal și ca rezultat, în compartimentul marfar, au fost depistate mărfuri : ștergare – 870 bucăți, articole de lenjerie pentru pat – circa 340 bucăți, costume pentru copii – 140 bucăți, alte accesorii pentru bucătărie – circa 400 bucăți. Șoferul în vîrstă de 52 ani a declarat că nu are acte de însoțire sau proveniență a mărfii și că a introdus-o din regiunea transnistreană ocolind posturile vamale interne de control.

În cele două cazuri valoarea exactă a mărfurilor urmează să fie stabilită de către specialiștii în domeniul valorii în vamă. Unitățile de transport și marfa au fost reținute pînă la elucidarea tuturor circumstanțelor și sancționarea făptașilor conform legislației în vigoare.

De menționat, că în al treilea caz șoferul unității de transport de model ”VW Sharan”, cu numere de înmatriculare în mun. Chișinău, a încuiat unitatea auto și a refuzat să ofere explicațiile de rigoare.
Inițial a fost efectuat controlului vizual și a fost stabilit, că în portbagaj este localizată o cantitate comercială de varză pechină. În acest context, unitatea de transport a fost însoțită la Biroul Vamal Chișinău, pentru efectuarea controlului fizic detaliat, dar ajunși la fața locului șoferul a refuzat să coopereze cu autoritatea vamală. Respectiv a fost sesizată implicarea organelor de resort și urmează cercetarea cazului.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *