Frumusețe

Sexy dis-de-dimineaţă

Astfel, înainte de a merge la culcare, este esenţial să respecţi câteva reguli care te vor scuti de multe bătăi de cap a doua zi şi te vor ajuta să arăţi ca proaspăt scoasă din cutie.

1. Curăţă tenul, gâtul şi decolteul
Îndepărtarea machiajului de zi şi a impurităţilor care se acumulează pe tenul tău sunt două dintre lucrurile pe care trebuie să le faci obligatoriu în fiecare seară. Fă procedura cu câteva ore înainte de somn, pentru a evita lenea şi somnolenţa de mai târziu, care te împiedică să-ţi acorzi grija cuvenită.

2. Hidratează tenul
Aplicarea unei creme hrănitoare înainte de culcare este esenţială. Doar astfel, dimineaţa, tenul tău va fi curat, perfect hidratat şi mai luminos.

3. Periajul uscat, de două-trei ori pe săptămână
Înainte de aplicarea cremei hidratante, este recomandat să foloseşti o perie din fibră vegetală, cu ajutorul căreia să masezi faţa, gâtul şi decolteul. Poţi să recurgi la acest periaj uscat al pielii chiar şi zilnic, dacă pielea ta reacţionează bine. Durata periajului – 30 de secunde în primele săptămâni, iar apoi un minut. După acest procedeu foloseşte o cremă intens hidratantă.

4. Aplică seara felii de castravete pe ochi
Feliile de castravete pot să facă minuni pentru ochii obosiţi. Dacă recurgi la acest truc, dimineaţa nu vei mai avea ochii obosiţi, dar nici cearcăne!

5. Aplică tratamente pentru păr seara, înainte de somn
Un mic truc e să aplici tratamentele pentru păr seara, înainte de culcare, pentru a permite substanţelor hrănitoare să pătrundă în firul de păr. Foloseşte foehnul pentru a încălzi părul şi a favoriza absorbţia nutrienţilor, după care poţi să înveleşti părul într-un prosop. Dimineaţa se spală părul normal şi se coafează rapid.

6. Ai grijă la ce mănânci seara
Cina trebuie să conţină alimente uşoare. Evită să consumi seara paste, orez, cartofi, alcool, produse lactate şi sare. Include în meniul tău zilnic cât mai multe alimente în stare crudă. Legumele şi fructele nu trebuie să-ţi lipsească din meniu. E recomandat să incluzi în alimentaţia ta şi nucile, seminţele crude, avocado, seminţele de cânepă, pudra de roşcove, spirulina, fructele de pădure, broccoli, sucurile verzi.

7. Dormi pe spate
Este recomandat să dormi pe spate şi să pui două perne sub cap, pentru că gravitaţia va permite sângelui să circule mai uşor, evitând astfel aspectul de „faţă umflată” dimineaţa. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *