Actualitate

Show gratis la primarie

Nici ieri consilierii municipiului Chisinau nu au reusit sa incheie sedinta inceputa inca la 11 iunie. Dupa ce a fost votata componenta birourilor electorale, comunistii au cerut o pauza de cinci minute. Au revenit in sala peste vreo jumatate de ora, dar sedinta nu a putut fi continuata caci, intre timp, consilierii democrati – saturandu-se sa-i astepte – au plecat. Din lipsa de cvorum, sedinta nu a mai putut fi continuata.

Acest lucru i-a enervat la culme pe cei circa zece angajati ai Regiei Transport Electric, care asteptau sa fie discutata chestiunea „Cu privire la rezultatele concursului la functia de sef al Intreprinderii municipale „Regia Transport Electric”. Comunista Svetlana Popa le-a spus angajatilor de la RTE ca din cauza democratilor chestiunea lor nu poate fi pusa la vot si i-a invitat in sala sa-si expuna nemultumirea. Mai ales ca asupra lor erau indreptate cateva camere de luat vederi ale mass-media loiale puterii. Timp de mai bine de o luna, un grup de angajati ai RTE de mai multe ori a protestat in fata primariei cerand demisia directorului intreprinderii, Gheorghe Morgoci, si a primarului capitalei. Ei considera ca intreprinderea lor a ajuns in criza economica din cauza noului director numit in functie de catre Dorin Chirtoaca. Mai tarziu, CMC a organizat un concurs la care a castigat Vasile Rudnai, sustinut de comunisti. Acesta insa nu poate sa-si inceapa activitatea pana CMC nu-l confirma in functie.
Vazandu-l in sala pe singurul consilier democrat ramas, Oleg Cernei, angajatii RTE au tabarat pe el, invinuindu-l de tot raul ce se intampla in CMC. La plecare, muncitorii au amenintat ca vor organiza o greva generala si ca vor aduce in fata primariei si troleibuzele. In final, Oleg Cernei a declarat ca pana la alegeri nu e cazul sa mai aiba loc vreo sedinta a CMC „fiindca comunistii se folosesc de acestea pentru a manipula oamenii si a-si face agitatie electorala”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *