Sport

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona scrie istorie pentru România! Va doborî un nou record FABULOS după turneu

După Australian Open, unde e calificată în faza optimilor de finală, Simona Halep va deveni jucătoarea cu cele mai multe săptămâni cosecutive în TOP 10 (315). Până acum, lider la acest capitol era Martina Hingis, care a petrecut 314 săptămâni consecutive în TOP 10.

Halep a pătruns în această elită pe 27 ianuarie 2014, iar de atunci nu a mai ieșit din TOP 10, specialiștii din tenisul feminin considerând-o una dintre cele mai constante jucătoare din istorie.

SIMONA HALEP E SIGURĂ DE PODIUM DUPĂ AUSTRALIAN OPEN

Simona Halep e sigură de un loc pe podiumul WTA la finalul competiției de la Melbourne. Într-un clasament live, virtual, românca are 5561 de puncte și ocupă poziția secundă. Eliminările surprinzătoare suferite de favorite în turul III creează o conjunctură favorabilă.

Simona mai poate fi depășită în acest moment doar de Kiki Bertens (28 de ani), dar scenariul e unul improbabil. Sportiva din Olanda e obligată să câștige turneul, iar Halep să se oprească în „optimi”, în fața belgiencei Elise Mertens (17 WTA).

SIMONA HALEP, DEPARTE DE LOCUL 1

Liderul clasamentului mondial va rămâne Ashleigh Barty (23 de ani). Australianca are un avans de peste 2.000 de puncte față de Simona Halep și e favorita bookmakerilor pentru a câștiga un nou titlu de Mare Șlem, după cel de la Roland Garros 2019.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *