Actualitate

Siria nu exclude un razboi cu Israel

Un posibil razboi cu Israel nu este exclus de conducerea Siriei care a folosit un limbaj dur pentru a avertiza statul evreu ca orice viitoare confruntare va fi "totala"si va atinge orasele israeliene.

"Israel planteaza semintele razboiului in regiune, le-as spune sa opreasca a juca rolul durilor in Orientul Mijlociu," declara ministrul sirian de externe Waleed Mouallem.
"Acum ameninti Gaza, maine ameninti Liban, apoi Iran si acum Siria," arata Mouallem in cadrul unei conferinte de presa cu omologul spaniol.
Israelienilor, nu testati hotararea Siriei. Stiti ca de data asta razboiul va ajunge in orasele voastre. Reveniti-va si alegeti drumul pacii. Acest drum este liber," avertiza Mouallem .
Declaratiile sale au fost un raspuns la comentariile ministrului israelian al Apararii, Ehud Barak, care arata ca absenta unui acord de pace cu Siria ar putea declansa un razboi in Orientul Mijlociu.
"Fara nici o indoiala ca daca presupunem ca acest razboi va erupe si nu ar trebui sa excludem aceasta posibilitate de la o entitate aflata in expansiune – asi spune ca va fi un razboi total, indiferent daca incepe in Sudul Libanului sau din Siria," aprecia Mouallem .
Seful diplomatiei spaniole, Miguel Angel Moratinos, care a ajuns la Damasc dupa doua zile in Cisiordania si Tel Aviv, a interveni, subliniind ca a venit "din Israel dupa intalniri cu cei mai inalti oficiali de acolo si nu am auzit tobe de razboi, ci dimpotriva am simtit o dorinta de pace" .
Pe de alta parte, ministerul sirian de Externe a confirmat ca a primit o cerere din partea Washingtonului de a acredita un ambasador american la Damasc, cel mai recent semn de apropiere.
SUA si-a retras ambasadorul din Damasc in 2005, dupa asasinarea la Beirut a fostului premier libanez Rafik al-Hariri.

Dupa Antena3

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *