Internațional

Situaţia din Nagorno-Karabah. Armenia mută la graniţă sisteme BM-30 Smerch, iar Azerbaidjan foloseşte drone turceşti Bayraktar TB2

Situaţia este tot mai tensionată de la o oră la alta, după ce, în cursul acestei dimineţi, armata azeră a lansat un atac masiv folosind forțe aeriene, rachete și tancuri. Atacurile de artilerie azere au vizat așezările civile, inclusiv orașul Stepanakert. Ca răspuns la atacurile aeriene ale Azerbaidjanul asupra regiunii Nagorno-Karabah, forțele armene au atacat trupele azere.

Dacă în urmă cu câteva ore precizăm că armata armeană a întreprins un atac asupra vehiculelor de luptă ale armatei azere, în urma atacului fiind distruse inclusiv tancuri T-72 și vehicule de luptă pentru infanterie BMP-3, acum, pe reţele de socializare au apărut imagini – publicate de Ministerul azer al Apărării – cu momentul în care un sistem de apărare aeriană 9K33 Osa este distrus de o dronă Bayraktar TB2.

 

În imaginile şi materialele video, postate pe Twitter de Ministerul azer al Apărării, se poate observa cum un sistem de apărare aeriană 9K33 Osa – de provenienţă sovietică (denumire NATO SA-8 Gecko) – aparținând forţelor armate armene, a fost distrus de trupele azere folosind o dronă Bayraktar TB2.

Azerbaidjan dispune de drone turcești Bayraktar TB2

La începutul lunii iulie, Guvernul Republicii Azerbaidjan a anunțat că va achiziționa mai multe vehicule aeriene de luptă fără pilot (UAV) din Turcia, după ce a primit aprobarea parlamentului. Azerbaidjanul a devenit interesat să cumpere drone de luptă, proiectate şi fabricate de industria de apare din Turcia, după ce acestea s-au dovedit a fi eficiente în condiţii reale de luptă, atât în Siria, cât şi în Libia.

Armenia a declarat legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei

De asemenea, la scurt timp după ce Armenia a declarat legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei, pe mai multe pagini de Twitter unde se publică informaţii dedicate analiştii militari de informaţii din surse deschise, au fost postate materiale video cu desfăşurarea mai multor tancuri şi lansator de rachete BM-30 Smerch, de către armata armeană, aproape de linia frontului din regiunea Nagorno-Karabakh.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *