Actualitate

SMS-votingul a desemnat norocosii care vor accede la semifinala Eurovision

Fanii duetului „Brand”, ai Doinitei Gherman, ai lui MBeyeline, ai formatiei „Todo”, dar si ai lui Pavel Turcu le-au oferit favoritilor lor „a doua sansa” la concursul national „Eurovision” 2010. Din 50 de piese, care n-au trecut aprobarea juriului, doar cinci vor mai putea sa impresioneze publicul moldovean datorita sms-votingului, derulat intre 29 ianuarie si 14 februarie.

Organizatorii concursului muzical „Eurovision” 2010 – „O melodie pentru Europa”- si Compania „Teleradio-Moldova” au anuntat ca pe 27 si 28 februarie vor avea loc semifinalele concursului „Eurovision”, unde vor evolua cate 15 participanti. Doar 14 piese vor trece in finala nationala.

La prima etapa de preselectie nationala au fost alese 25 de piese de catre un juriu format din muzicieni, compozitori si artisti. ?inand cont de numarul mare de participanti inregistrati la editia nationala, organizatorii au anuntat „A doua sansa”. De data aceasta, piesele au fost selectate de public prin intermediul sms-votingului.

Interpretii respinsi (Serj Kuzenkoff si Dana Marchitan) s-au retras din concurs, pentru ca, spun ei, nu sunt interpreti de mana a doua. Spre deosebire de acestia, controversatul Pavel Turcu le-a multumit lui Dumnezeu si celor care l-au votat pentru increderea acordata.

Moldova va participa al saselea an consecutiv la „Eurovision Song Contest”, care se va desfasura in capitala Norvegiei, Oslo, intre 25-29 mai. ?ara noastra a debutat in 2005, cand formatia „Zdob si Zdub” s-a clasat pe locul sase, acumuland 148 de puncte. In 2006, la Atena, Moldova a fost reprezentata de duetul Arsenium si Natalia Gordienco, care s-au pozitionat pe locul 20, iar in 2007 Natalia Barbu a urcat pe locul 10. In 2008, cand s-a schimbat formatul concursului – doua semifinale si marea finala -, Geta Burlacu nu s-a calificat in finala. Anul trecut, interpreta Nelly Ciobanu a ocupat locul 14.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *