Cine ţine post ştie că şniţelele din soia sunt o alternativă foarte gustoasă pentru a înlocui carnea în timpul postului.
Ele pot fi folosite şi în meniurile vegetariene, fiind o sursă foarte importantă de proteine şi substanţe nutritive. În plus, aceste şniţele sunt foarte uşor de preparat.
Preparatele din soia reduc riscul problemelor digestive, deoarece conţin multe fibre. Adăugate într-o digestie sănătoasă reduc şansele apariţiei cancerului de colon şi renal. Soia conţine lecitină, o substanţă nutriţională esenţială pentru funcţionarea armonioasă a creierului. Lecitina mai are şi alte roluri, ea împiedică depunerea grăsimilor din sânge pe pereţii vaselor sanguine, ajută la eliminarea colesterolului, combate ateromul, are proprietăţi antioxidante. Preparatele din soia sunt ideale pentru oamenii care au o intoleranţă la lactoză sau sunt alergici la laptele tradiţional de origine animală.
Ingrediente
- şase-opt bucăţi de soia
- o lingură-două de vegeta de legume
- o cană de pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de prepare
Puneţi la fiert bucăţile de soia într-o oală cu apă şi vegeta de legume. Va trebui să aveţi grijă pentru că atunci când cumpăraţi soia, o puteţi achiziţiona fie în pungi, fiind precizat pe pungă faptul că o poţi folosi pentru şniţele, fie vrac, din magazinele care vând astfel de produse.
Scoateţi bucăţile de soia şi lăsaţi-le să se scurgă bine, pentru a fi aproape uscate când le prăjiţi.
Daţi-le prin pesmet şi prăjiţi-le într-o tigaie, cu puţin ulei, precum şniţelele obişnuite. Însă nu uitaţi faptul că le puteţi prăji şi simplu, fără pesmet. Se servesc calde, alături de cartofi prăjiţi, orez, piure sau orice garnitură de legume. Un lucru bun şi în avantajul lor este că se pot mânca şi reci, ca parte a unui sandvici de post. Poftă bună!
www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia
|
Ambasada României la Chișinău comunică faptul că Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) va organiza, pe parcursul lunilor aprilie, mai și iunie 2021, un număr de patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România dedicate Ambasadei...
( ) Citeşte tot articolulPe 16 mai 1812, reprezentanţii Imperiilor Rus şi Otoman semnau dubioasa pace de la Bucureşti, care încheia războiul ruso-turc de la 1806—1812 pentru Principatele Române şi, ca rezultat al târgului, Moldova de la est de Prut (redenumită Basarabia) era anexată Rusiei.
( ) Citeşte tot articolulUn site apropiat premierului Filat afişează o ştire cu următorul titlu: „Vlad Filat pune degetul pe rană: Instituţiile statului nu respectă legea!”.
( ) Citeşte tot articolulUrzicile mai sunt denumite si plantele minune pentru numeroasele lor intrebuintari curative. Nu este nicio noutate ca au un efect astringent, expectorant, tonic, antiinflamator, dar si proprietati diuretice, fiind o sursa importanta de vitamina A, C, E, fier, calciu, fosfati si minerale.
( ) Citeşte tot articolulUrmăresc cu mare atenţie declaraţiile ce se fac în ultimul timp despre „Franzeluţa” S.A. şi, confruntându-le cu situaţia reală de la întreprindere, ajung la concluzia că cineva încearcă intenţionat să inducă în eroare opinia publică...
( ) Citeşte tot articolulBunelul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic.
( ) Citeşte tot articolul