Frumusețe

Soluţii pentru un abdomen plat

Zona abdominală este foarte sensibilă la depunerile de grăsimi. Straturile de colăcei se aşază destul de repede, dar, din păcate, nu dispar la fel de repede. Din această cauză, o alimentaţie normală şi echilibrată, foarte săracă în grăsimi animale, paste făinoase şi dulciuri, te va ajuta să ai un abdomen de invidiat.

Abdomenul plat nu se poate obţine doar cu câteva exerciţii făcute din când în când. Este nevoie de efort zilnic, constant. Începe de la exerciţiile cardiovasculare, care te vor ajuta să elimini din stratul adipos. Acestea se efectuează la intensitate mare, iar astfel organismul consumă din rezervele acumulate sub formă de grăsime.

În cazul în care ai destul de multă grăsime în zona abdominală, va trebui să urmezi şi un regim alimentar, iar exerciţiile fizice să fie şi mai antrenante şi complexe. Este recomandat şi un antrenament de aerobic destul de dur, dar eficient. Trebuie să faci cât mai mult sport.

Exerciţii abdomen

Menţine picioarele drepte în timp ce stai întinsă pe partea dreaptă. Contractează-ţi muşchii pe partea stângă a trunchiului în timp ce partea superioară a lui se îndoaie în forma unui arc. Când muşchii oblici sunt contractaţi în totalitate, se poate reveni la poziţia iniţială. După mai multe serii de exerciţii, încearcă să lucrezi şi pe partea cealaltă a corpului. Nu uita să ţii capul nemişcat pe parcursul efectuării exerciţiului. (Foto 1)

Arde grăsimile

Stai ghemuită şi sprijină palmele pe sol. Cu o săritură uşoară întinde picioarele în spate, apoi revină în poziţia ghemuit, sărind apoi în sus cât mai înalt. Reia exerciţiul de zece ori. (Foto 2)

Stai în picioare, cu tălpile paralele, în prelungirea umerilor, braţele întinse înainte, la înălţimea umerilor. Îndoaie genunchii şi întoarce-te brusc spre dreapta, cu tot corpul, trăgând spre tine braţul opus. Fă aceeaşi mişcare şi pe partea stângă. Repetă exerciţiul de 15 ori pentru fiecare parte. (Foto 3)

Stai cu picioarele depărtate şi îndoaie genunchii până când ajungi în poziţia ghemuit. Îndreaptă spatele şi întinde un picior în faţă, în timp ce te ridici. Ghemuieşte-te din nou şi schimbă piciorul. Repetă de 15 ori pentru fiecare picior. (Foto 4) 

Sursa Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *