Actualitate

SONDAJ /// Năstase sub scorul ACUM; iar Ceban sub cel al PSRM

În turul doi al alegerilor locale din municipiul Chișinău vor accede candidatul PSRM, Ion Ceban și candidatul Blocului Electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, Andrei Năstase, arată datele unui nou sondaj realizat de către Comunitatea Watcdog.MD și Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS AXA.

Potrivit datelor sondajului, pentru candidatul PSRM ar vota 25,7% dintre respondenți, iar pentru Andrei Năstase – 19%.

Pentru fostul edil al Capitalei, Dorin Chirtoacă și-ar da votul 5,1 la sută din respondenți, iar pentru candidatul PD, Vladimir Cebotari -2,5 %. Potrivit sondajului 2% i-ar reveni lui Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale. Totodată, peste 27 la sută dintre locuitorii Capitalei sunt indeciși sau nu vor să participe la scrutin.

În ceea ce privește componența Consiliului Municipal Chișinău, datele sondajului arată că 27, 8 la sută dintre respondenți susțin PSRM-ul, urmat de Blocul „ACUM” cu 21, la sută. Reprezentantul organizației Watcdog.MD Valeriu Pașa:

„Majoritatea candidaților pentru funcția de primar general au procentaj, intenție de vot mai mică decât partidele din partea cărora merg ei. Deci, se referă și la Ion Ceban care îl vedem cu 25,7% în timp ce PSRM are aproape 28%, îl vedem pe Andrei Năstase care are 19% în comparație cu 21,7% a Blocului ACUM. Este o tendință foarte interesantă care arată că pretendenții la funcția de primar mai au încă de recuperat din contul alegătorilor partidului.

Potrivit sondajului, domeniile care trebuie să devină o prioritate pentru viitorul primar sunt drumurile, corupția, ajutoarele sociale celor săraci, precum și salubrizarea orașului.

Sondajul a fost realizat în baza a 502 interviuri, în perioada 25 septembrie – 4 octombrie. Marja de eroare este de 4,4%.

https://radiochisinau.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *