Soroca

SOROCA: „Adevărul despre 28 iunie a cam întârziat”

Lansarea expoziţiei a adunat politicieni, locuitorii oraşului, persoane care au trecut prin calvarul deportărilor. Soroceana Galina Captari le-a vorbit celor prezenţi despre chinurile pe care le-a îndurat fiind deportată.

Semnificaţia zilei de 28 iunie n-ar trebui să provoace atâtea discuţii, doar adevărul e unul, consideră mulţi soroceni. Jurnalistul Victor Cobăsneanu, prezent şi el la eveniment, se întreba: „De ce un fapt istoric este atât de comentat în diferite moduri deşi sunt atâtea documente-mărturii?”.

Profesorul de istorie Iurie Cujbă susţine că în ţara noastră adevărul a cam întârziat să apară la suprafaţă: „Societatea în toate timpurile este supusă unei contradicţii: datoria de a spune adevărul şi necesitatea de a-l ascunde. Deşi cu o doză de întârziere, decretul preşedintelui este binevenit şi confirmă ceea ce s-a întâmplat în spaţiul dintre Prut şi Nistru. Suntem datori să promovăm adevărul printre tineri, pentru ca ei să-l cunoască şi să se înarmeze cu demnitate şi verticalitate, să creeze un viitor limpede pe baza unei gândiri libere”, a mai spus profesorul.

Tatiana Zabulica

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *