Culinar.md

Spaghete carbonara

Daca nu gasiti pancetta puteti folosi bacon. Spaghete vi le recomand pe cele de la Barilla, iar parmezan va recomand Parmiggiano Reggiano. Galbenusuri daca aveti posibilitatea ar fi bine sa folositi de la oua de tara, sosul va fi mai cremos si culoarea va fi mai frumoasa. Daca ouale sunt mai mici puneti 5 sau sase galbenusuri.

Ingrediente:

250 gr spaghete
200 gr pancetta
150 gr parmezan
4 galbenusuri

Mod de preparare:

Rumenim pancetta in tigaie. Nu trebuie sa adaugati unt sau ulei, grasimea pe care si-o va lasa este suficienta.

Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

Scurgem pastele si le adaugam peste pancetta. Amestecam.

Batem galbenusul u parmezanul ras. Adaugam putin cate putin doua-trei linguri din apa in care au fiert pastele ( fierbinte) si amestecam imediat energic ca sa omogenizam. Turnam sosul astfel obtinut peste astele fierbinti. Puteti renunta la acest procedeu si amestecati doar galbenusul cu parmezanul insa exista riscul ca galbenusul in contact cu pastele fierbinti sa se transforme in omleta, in acest fel mi se pare mai sigur.

Amestecam pana ce pastele s-au imbibat cu sos.


Le servim fierbinti cu putin parmezan ras deasupra si optional cu piper negru proaspat rasnit.


 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *