Sponsorii FIFA cer demisia lui Sepp Blatter

publicat în Fotbal pe 3 Octombrie 2015, 15:43

Patru dintre cele mai mari companii multinaționale ale lumii care sponsorizează Federația Internațională de Fotbal - Visa, Coca-Cola, McDonald’s și Anheuser-Busch InBev - au lansat un atac coordonat la adresa președintelui organizației, Sepp Blatter, cerându-i să demisioneze și etichetându-l drept un obstacol în calea reformării FIFA. 

„Pe zi ce trece, imaginea și reputația FIFA continuă să se deterioreze. FIFA are nevoie urgentă de reforme radicale, iar acest deziderat nu poate fi realizat decât printr-un demers cu adevărat independent", a transmis Coca-Cola, într-un comunicat citat de New York Times și amplificat de declarații publice similare ale celorlalți 3 sponsori.

Cei de la Anheuser-Busch InBev l-au catalogat pe Blatter drept "un obstacol" în calea reformării FIFA, McDonald’s a subliniat scăderea masivă a încrederii publicului în calitățile de lider ale șefului elvețian al forului mondial al fotbalului, în vreme ce Visa a afirmat că "nici o reformă semnificativă nu poate fi făcută sub actuala conducere a FIFA".

Recent, Procuratura elvețiană a deschis o procedură penală împotriva lui Joseph Blatter, acesta fiind acuzat de "gestiune frauduloasă" și "abuz de încredere".

Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elvețieni în favoarea lui Michel Platini, președintele UEFA. De asemenea, el este bănuit că a semnat un contract cu Uniunea Caraibiană de Fotbal (al cărei președinte era Jack Warner) în defavoarea FIFA.

Sursa: profit.ro