IT&C

„StarWallet” – soluţia europeană pentru efectuarea plăţilor electronice

În premieră absolută, „StarNet” a demarat procesul de implementare a noului serviciu de plăţi electronice – „StarWallet”. În acest sens, „StarNet” a semnat un acord de parteneriat cu compania multinaţională „Coinstar” pentru realizarea tehnică a serviciului „StarWallet”.

Din primul semestru al anului 2012, cetăţenii R. Moldova vor putea beneficia de o ofertă unică de pe piaţa autohtonă, destinată plăţilor electronice, serviciul revoluţionar „StarWallet”. „Sistemul de plăţi electronice „StarWallet” va oferi un spectru larg de modalităţi de achitare pentru mai multe servicii necesare clienţilor, începând de la serviciile comunale până la marfa pe care aţi cumpărat-o din piaţă, prin intermediul telefonului mobil”, a spus Alexei Munteanu, online marketing manager.

Astfel, dacă aveţi un dispozitiv mobil, conectat la internet, descărcaţi aplicaţia de pe pagina web a companiei „StarNet”, vă creaţi contul, transferaţi banii şi puteţi să vă duceţi la cumpărături plătind comercianţilor sau companiilor care, la rândul lor, fac parte din acest sistem, suma necesară, fără taxe ascunse sau valori adăugate.

Potrivit lui Alexei Munteanu, proiectul respectiv a fost lansat în mai mult de 20 de ţări şi, la momentul actual, circa 500 de milioane de oameni beneficiază de acest serviciu. „StarWallet este un proiect de succes, bazat pe cea mai bună experienţă europeană ce ţin de legislaţie, implementare şi tehnici de securitate a datelor”, a spus Alexei Munteanu.

Ulterior semnării acordului dintre „StarNet” şi compania multinaţională „Coinstar”, cetăţenii R. Moldova vor cunoaşte, începând cu anul viitor, cum funcţionează sistemul de plăţi electronice.

Avantajele acestui serviciu sunt foarte multe, întrucât pe lângă faptul că oamenii pot face achitările necesare, pot şi câştiga bani prin intermediul unor oferte sau discounturi la achitare. Prin urmare, cu cât mai multe plăţi vor fi efectuate prin sistemul „StarWallet”, cu atât mai multe avantaje va avea utilizatorul.

Beneficiarii acestui proiect poate fi oricine, care are un dispozitiv mobil conectat la internet, şi tot ce ar trebui să facă un eventual utilizator este să creeze un cont „StarWallet”, pe care poate recepţiona banii sau de pe care pot efectua plăţi.

„Participarea în sistem este absolut gratuită, e un sistem democratic, care rulează pe toate platformele de sisteme operaţionale, indiferent de operator de telecomunicaţii. Nu este un sistem care să necesite anumite condiţii, dar este o platformă liberă care poate fi accesată de toţi, fără investiţii adiţionale”, a explicat Alexei Munteanu.

În cadrul acestui sistem, banii şi conturile utilizatorilor sunt securizate şi asigurate de către bancă, în timp ce „StarNet” asigură o interfaţă prin care banii pot fi operaţi eficient.

„Serviciul „StarWallet” merge mult mai departe, deoarece cu doar câteva accesări în aplicaţia instalată pe telefon, clientul plăteşte uşor şi rapid vânzătorului pentru produsul cumpărat sau serviciul prestat. Astfel, pe această cale, „StarNet” facilitează comerţul şi diminuează necesitatea de bani lichizi”, au remarcat reprezentanţii „StarNet”

O altă veste bună este că, prin intermediul acestui sistem de plăţi electronice, utilizatorul deţine controlul contului său în orice moment, de pe orice dispozitiv mobil conectat la internet, putând stopa sau bloca contul personal în orice clipă.

„Nimeni nu are acces la banii voştri şi chiar dacă aţi pierdut sau uitat undeva telefonul mobil, nimeni nu poate face achitări de pe telefonul vostru, deoarece aplicaţia este securizată printr-o parola de autentificare”, a spus Alexei Munteanu.

„În contextul promovării recente a „Legii cu privire la serviciile de plată şi moneda electronică”, care aliniază R. Moldova alături de normele şi practicile europene în privinţa sistemelor de plăţi electronice, compania „Coinstar” a luat decizia de a implementa acest proiect inovator pe piaţa din RM”, susţine Andrei Aydov, directorul Qsystems, compania prin intermediul căreia „Coinstar” va dezvolta soluţia „StarWallet”.

Andrei Aydov este de părere că, întrucât toate proiectele companiei „Coinstar”
sunt orientate spre tehnologii moderne şi de ultimă oră, acest serviciu are toate prerogativele să devină un proiect de succes.

„Este un serviciu care aduce libertate şi flexibilitate în efectuarea plăţilor pentru locuitorii R. Moldova”, a menţionat, într-un final, directorul Qsystems.

V. P.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *