Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente

Criza 12 Aprilie 2010, ora 09:24

Statele din zona euro vor sa imprumute Greciei 30 de miliarde de euro

Marime Font

 
 
 

 Jean-Claude Juncker, a declarat ca statele din zona euro sunt gata sa imprumute Greciei 30 de miliarde de euro, daca Atena va avea nevoie de ajutor financiar.

 Anuntul a fost facut duminica la finalul unei teleconferinte cu ministrii de finante din zona euro.
Banii vor fi oferiti sub forma unor imprumuturi cu o dobanda de 5%, peste cea a FMI-ului, insa sub nivelul la care Grecia s-a imprumutat din pietele internationale.

Suma, stabilita pentru primul an de asistenta, va fi suplimentata, daca va fi necesar, inclusiv cu o posibila finantare de la Fondul Monetar International.Ajutorul financiar va fi acordat insa numai daca Grecia va solicita acest lucru, a precizat Juncker.

Comisarul pentru afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn, a declarat ca modalitatile concrete de activare a mecanismului pentru Grecia, inclusiv conditiile ce vor fi impuse Atenei, vor fi discutate luni, in cadrul reuniunii Eurogroupului de la Bruxelles.

Guvernul de la Atena a salutat anuntul, insa a precizat ca nu are, cel putin pentru moment, nevoie de banii oferiti de zona euro.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy si cel al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au declarat ca decizia reprezinta un pas inainte spre rezolvarea problemelor cu care se confrunta Grecia si care afecteaza situatia euro.

Atena are nevoie urgenta de 11,5 miliarde de euro pana luna viitoare pentru a acoperi platile scadente si nevoile bugetare actuale.

Sursa: db

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul