Sport

STRAI OLIMPIC: Cum vor arata sportivii moldoveni la Vancouver-2010?

Sapte atleti, patru antrenori, trei sefi de echipe si un sef de misiune vor reprezenta R. Moldova la editia a XXI-a a Jocurilor Olimpice de iarna de la Vancouver (Canada). Ieri, performerii delegati la turneele olimpice din luna februarie au participat la mai multe evenimente organizate in capitala.

In cadrul unei conferinte de presa, presedintele Comitetului National Olimpic (CNO), Nicolae Juravschi, a remarcat faptul ca sportivii moldoveni pot furniza surprize la Olimpiada din Canada, in pofida faptului ca CNO este una din putinele institutii olimpice din lume care nu dispune de finantare din partea statului. Ideea sa a fost sustinuta si de antrenorul Petru Bria, presedinte al Federatiei de biatlon si schi, care a remarcat ca biatlonista Natalia Levcenkova ar putea accede pe podiumul de la Vancouver.

In cadrul intalnirii cu presa, CNO a prezentat si echipamentul sportiv in care va fi echipat lotul nostru. Acest echipament este produs de compania ruseasca „Ultra”, partener oficial al CNO. Setul include zece piese necesare atat pentru practicarea activa a unui anumit sport de iarna, cat si pentru un sport confortabil curent. Echipamentul a fost prezentat de patru sportivi care vor concura in turneele din Canada – Victor Panzaru (biatlon), Alexandra Camenscic si Sergiu Balan (schi fond) si Bogdan-Ernest Macovei (sanie).

La eveniment nu au participat biatlonista Natalia Levcenkova (Rusia) si nici elvetienii Urs Imboden si Christophe Roux, care, de asemenea, vor reprezenta republica noastra la Jocurile Olimpice de iarna.

Ulterior, sportivii moldoveni au fost primiti de catre ministrul Apararii, Vitalie Marinuta, care le-a inmanat drapelul Armatei Nationale si fulare cu sigla ministerului. Preotul militar Corneliu Dobrogeanu a binecuvantat sportivii Clubului Sportiv Central al Armatei care vor pleca la olimpiada si le-a daruit cateva calendare si bratari religioase, precum si cate o iconita.

Editia a XXI-a a Jocurilor Olimpice de iarna va avea loc in perioada 12-28 februarie 2010. Jocurile Olimpice se vor desfasura pentru a treia oara in Canada, tara care a mai gazduit Olimpiada de vara din 1976 la Montreal si Olimpiada de iarna din 1988 la Calgary.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *