Ultima oră

Studiu: Facebook îţi creşte respectul de sine

Cercetătorii de la Universitatea Cornell, care au efectuat studiul, susţin că vizualizând de mai multe ori profilul tău de pe Facebook, unde toţi au tendinţa de a lăsa o amprentă socială cât mai perfectă, pare să ofere o protecţie ego-ului nostru.

"Spre deosebire de o oglindă, care ne aminteşte cine suntem cu adevărat şi care poate avea un efect negativ asupra stimei de sine, în cazul în care imaginea nu se potriveşte cu idealul nostru, Facebook te poate arăta într-o formă pozitivă a propriei tale persoane", a declarat profesorul asociat Jeffrey Hancock. "Noi nu spunem că este o versiune înşelătoare de sine, dar este una pozitivă."

În cadrul studiului, 63 de elevi au fost lăsaţi singuri într-un laborator universitar la un computer. Computerele fie au fost oprite, fie prezentau pagina de Facebook a studentului. Unele dintre computerele care erau oprite, aveau o oglindă sprijinită în faţa ecranului.

Elevii care au fost pe Facebook, li s-a permis să-şi petreacă trei minute pentru revizuirea profilului lor, iar ulterior, toţi studenţii au primit un chestionar pentru a evalua stima de sine.

Astfel, potrivit studiului, cei care au fost pe Facebook au dat mai multe feedback – uri pozitive despre ei înşişi, decât celelalte două grupe, care nu avut permisiunea să intre pe reţeaua de socializare. Însă cei care au făcut o schimbare la profilul lor, şi-au acordat cele mai mari note.

"Mulţi oameni consideră, automat, că internetul este rău", a spus Hancock. "Acesta, însă, este unul dintre primele studii care demonstrează că există şi un beneficiu psihologic al reţelei Facebook."

Timpul.md (V.P)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *