Actualitate

Surse: Fugarul Platon s-a ales cu un nou dosar

Dosarul are ca subiect tranzacția de cumpărare a Casei Modei, iar infracțiunea presupune – în speță – că banii au făcut ocolul prin câteva offshoruri și s-ar fi întors în contul uneia dintre companiile lui Platon.

Procurorii cercetează pista conform căreia Platon a intrat de jure în posesia clădirii, dar de facto niciodată nu a plătit pentru ea. Acum încearcă să reobțină bunurile imobile forțând legea și mâna unor magistrați, deși el niciodată nu a avut un drept real de proprietatea asupra lor.

Sursa citată precizează că în 2017, Casa Modei și fostul sediu ASITO au fost cumpărate printr-o tranzacție deschisă de compania Continental Business Invest SRL, care aparține omului de afaceri Vladimir Russu.

Din decembrie 2020 și până în prezent, Platon încearcă prin diverse tertipuri juridice, la nivelul diferitor instanțe și complete de judecată să obțină dreptul de folosință, apoi de proprietate asupra celor două clădiri. În prezent cauza se află pe rol la Curtea de Apel, după ce intanța de fond a dat de două ori consecutiv câștig de cauză companiei Continental Business Invest SRL.

Sursa: punctul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *