Actualitate

Suspectul de viol e ctitor de mânăstiri în R. Moldova

Acesta doreşte să-şi prezinte versiunea asupra faptelor petrecute în dimineaţa zilei de 4 ianuarie la pensiunea din Râşnov, de unde tânăra Domnica Novac, de 24 de ani, s-a aruncat de la balcon. Apărătorii vor să-l scoată din arest arătând că „dosarul a fost repartizat pentru soluţionarea propunerii de arestare preventivă doamnei judecător Anca Codreanu, soţia domnului procuror Alexandru Codreanu. Aceasta este incompatibilă cu acest caz, căci soţul său este procuror în acest caz, iar art. 48 alin. 1 lit. e C.P.P. arată că este incompatibil să judece judecătorul al cărui soţ a efectuat acte de urmărire penală în cauză sau a supravegheat urmărirea penală”. În ciuda acestei incompatibilităţi, magistraţii Tribunalului Braşov au respins recursul lui Ion Corcodel, care va fi cercetat în continuare în stare de arest. Apărătorii basarabeanului promit că situaţia va ajunge la CSM.

Bătuţi în arest?

Avocaţii cred că unul din motivele pentru care Corcodel nu a fost lăsat în libertate este bătaia pe care el susţine că ar fi încasat-o în arest, de la oamenii legii. „Am fost informaţi că o serie de martori au declarat şi ei că au fost bruscaţi de oamenii legii. Clientul meu este în continuare în refuz de hrană. A vrut să trimită o scrisoare către mama lui, dar regulamentul de trimitere spune că aceasta trebuie trimisă prin poştă. Prin ea – probabil – povesteşte părinţilor firul evenimentelor”, a declarat Vladimir Ciolacu, unul dintre avocaţii basarabeanului.

Ctitor de mănăstire

În favoarea moldoveanului au fost depuse la dosar şi actele contabile ale firmei din Chişinău al cărei administrator este, dar şi o scrisoare de la stareţul unui mânăstiri din Republica Moldova. „Clientul nostru este cetăţean serios, are o firmă cu profit, are venituri licite şi în plus am dovedit că este ctitor la o mânăstire din Republica Moldova. Arhimandritul a trimis o scrisoare prin care prezintă o garanţie morală pentru clientul nostru”, a precizat Vladimir Ciolacu. Prezentarea diplomei de ctitor a stârnit uimire şi amuzament printre judecători, care s-au întrebat cum se împacă jocurile sexuale cu canoanele bisericeşti.

Corcodel susţine că după ce i s-a făcut rău, a întrebat-o cum se simte, s-a îmbrăcat şi a plecat la el în cameră. O jumătate de oră mai târziu, ar fi auzit alarma unei maşini şi o bufnitură. A coborât din pensiune şi a găsit-o pe fată pe caldarâm, după care a sunat la 112. Moldoveanul suspectat de viol a mai declarat că nu îşi explică gestul fetei şi că este îngrijorat de starea acesteia

Tânăra nu-şi mai aduce minte nimic

Domnica Novac, turista din Republica Moldova care a căzut de la etajul doi al unei pensiuni din Râşnov şi-a revenit, dar nu a vorbit încă cu anchetatorii. Ea a suferit un traumatism cranio-facial sever, fractură cu înfundarea osului frontal şi contuzie cerebrală şi pulmonară. Deşi şi-a revenit din comă, deocamdată ea nu a fost audiată, deoarece suferă şi de o amnezie severă. Mamei ei a venit din Republica Moldova şi a stat cu ea în salon câteva zile, apoi nu i-a mai fost permis acest lucru.

Sursa: Buna ziua Brasov

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *