Femeia

Tablouri potrivite pentru dormitor

Acest lucru este posibil cu ajutorul diverselor accesorii şi lucruşoare decorative. Pentru decor vor fi potrivite vazele masive plasate pe podea, lămpile şi nu în ultimul rând tablourile. Însă înainte de a plasa operele de artă, ar fi bine să cunoaşteţi care tablouri sunt cele mai binevenite în dormitor.

Mai întâi vă propunem să trecem în revistă tablourile care nu trebuie să fie prezente în cameră. Aşadar, nu optaţi pentru tablourile în care sunt reprezentate petreceri, mulţimi sau animale agresive. Contemplând o pictură, trebuie să vă liniştiţi, să simţiţi o stare de bine, de iubire, de bucurie, de romantism.

Nu e obligatoriu să alegeţi doar tablouri create pe hârtie sau pânză. Atrageţi atenţia şi la tablourile brodate sau la goblen. Acestea arată deosebit de elegant şi atractiv. De asemenea, astăzi sunt foarte populare tablourile pictate pe catifea, mătase sau alte ţesături. Ele, pe lângă faptul că vor conferi personalitate camerei, vor crea o atmosferă caldă şi confortabilă. Pentru dormitor, întotdeauna vor fi potrivite tablourile cu imagini din natură.

Alegând tabloul, ghidaţi-vă după chemarea inimii şi după primele impresii pe care vi le trezeşte acesta. Scopul principal este ca obiectul de decor să trezească doar emoţii pozitive, de aceea dacă simţiţi o stare de respingere faţă de tablou, chiar dacă alte persoane sunt impresionate, mai bine căutaţi altul. Alegând tabloul care vă place, cu siguranţă îl veţi contempla ori de câte ori veţi simţi nevoia de relaxare.
Pe lângă propriile impresii, mai ţineţi cont şi de particularităţile camerei. Alegerea tabloului necesită şi o doză de raţiune. Încercaţi să vizualizaţi camera cu tabloul pe care doriţi să-l procuraţi. Apreciaţi cât de bine arată, vedeţi dacă se înscrie în design, dacă se combină culorile etc.

Amplasarea tabloului

Dacă folosiţi dormitorul doar în calitate de loc pentru odihnă şi somn, atunci optaţi pentru imaginile care transmit o stare de linişte şi romantism. În acest caz, panoul va fi o opţiune excelentă.

Dacă dormitorul e împărţit în câteva zone funcţionale, atunci este mai bine să alegeţi câteva tablouri cu diferite caractere şi să le agăţaţi în funcţie de destinaţia zonei. De exemplu, în zona de recreare, agăţaţi o imagine uşoară, făcută pe pânză. Pentru zona de birou, alegeţi un tablou mai clasic al unui artist celebru.

Conform tehnicilor Feng-Shui, nu se recomandă să ţineţi în cameră tablouri în care sunt reprezentate scene negative sau scene prea active. Evitaţi imaginile unde sunt înfăţişate plânsul, suferinţa, singurătatea şi tristeţea. Majoritatea familiilor agaţă tablourile chiar deasupra patului. Acest lucru nu e recomandabil, deoarece chiar şi cea mai simplă imagine poate perturba somnul şi energia umană.

De asemenea, treceţi cu vederea picturile unde sunt înfăţişate stihii ale naturii: erupţia vulcanilor, uragane, tsunami, fulger etc. Este deja bine cunoscut că dinamica şi energia acestor stihii este covârşitoare şi pot avea un impact negativ asupra relaţiilor dintre soţ şi soţie.

Nu sunt binevenite nici tablourile unde este înfăţişată apă, cascade. Pentru dormitor sunt ideale tablourile executate din pietre (pot fi semipreţioase). Ele emit o energie foarte pozitivă facilitând comunicarea dintre parteneri. Conform Feng-Shui, cuplurile trebuie să înrămeze tablourile în rame din lemn decorate cu fluturi. O astfel de ramă va menţine armonia şi aura pozitivă în cadrul familiei.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *