Actualitate

Tânărul care şi-a vândut un rinichi ca să-şi cumpere un iPhone e în stare gravă şi are nevoie de un transplant

Organismul băiatului a cedat în urma unei infecţii renale, el fiind internat în spital, conectat la un aparat de dializă.

Un rinichi pentru un iPhone

Tânărul era un împătimit al tehnologiei, însă nu avea bani pentru un telefon scump, aşa că a fost de acord cu o operaţie în care să-şi cedeze rinichiul drept pentru suma de 2.520 de euro.

Cu banii, Wang Shangkun şi-a cumpărat un iPhone şi un iPad, în 2011. Rinichiul a fost recoltat într-o locaţie secretă şi vândut pe piaţa neagră de organe.

Internat în spital, conectat la un aparat de dializă

Mass-media din China a dezvăluit recent că tânărul a fost internat în sital şi își petrece zilele în pat, conectat la un aparat de dializă pentru a supraviețui.

Deficiența renală a apărut nu după mult timp după intervenția chirurgicală ilegală şi se crede că a fost cauzată de lipsa unei îngrijirii postoperatorii. Mai exact, i-a fost extras rinichiul, a primit banii şi apoi a plecat acasă fără un tratamet adecvat sau o îngrijire specială.

9 persoane au fost arestate în legătură cu cazul și 5 dintre ei sunt chirurgii care i-au recoltat rinichiul drept, scrie dailystar.co.uk.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *