Astăzi 17 Septembrie 2019, Marţi - Ultima actualizare la 16 Septembrie 2019
Abonamente

Interviu 24 Februarie 2010, ora 21:19

Tatiana Cebotari, fosta angajata a Curtii de Conturi: Daca cineva nu-i convenea Alei Popescu, era inlaturat repede

Marime Font

Tatiana Cebotari a lucrat la Curtea de Conturi de la infiintarea acesteia, dar in februarie 2009 a fost constransa sa-si dea demisia. Motivul nu-l cunoaste nici ea, dar s-a intamplat dupa ce dna Cebotari a incercat sa verifice riguros activitatea unor firme, despre care i s-a spus ca-s tutelate „de sus” si se vorbea ca s-ar afla sub protectia lui Oleg Voronin, Oleg Reidman si Vitalie Parlog. In interviul de mai jos, dna Cebotari face dezvaluiri inedite despre cum functiona sistemul comunist si despre faptul ca actul de control efectuat la SIS se pastreaza pana astazi in taina.

- Doamna Cebotari, de ce v-ati dat demisia de la Curtea de Conturi?


- Eram sefa Directiei control al organelor supreme, de forta si de drept ale statului. La finele lui 2008, efectuam un control la institutiile penitenciare, cand mi s-a cerut sa las totul balta si sa particip la controlul de la Inspectoratul Fiscal. In 2001, efectuasem la Fisc un alt control, cu rezonanta mare in societate. Fusese, probabil, ultimul control liber, fara implicarea sefilor CC, nici a persoanelor din anturajul cuiva. Drept urmare, au fost demisi din functie 12 oameni, printre care si Feodosia Furculita, sefa Oficiului fiscal Buiucani, unde se descoperisera incalcari enorme. Surprinzator, dar putin mai tarziu, Tarlev a numit-o viceministra a Finantelor...

Crezand ca si acum vom lucra cinstit, am inceput sa studiem activitatea intreprinderilor care aveau relatii cu firmele-fantome si sa facem schemele prin care functionau acesti agenti economici. De pilda, am descoperit activitati extrem de dubioase ale Intreprinderii „Metalferos”, care lucra cu zonele off-shore. Coruptia functiona atat de bine, incat judecata emitea prejudecat decizii in folosul „Metalferos”, obligand Fiscul sa restituie firmei sume fabuloase. Cand am depistat schemele prin care activau intreprinderile care fraudasera Bugetul cu circa 889 mln. de lei, le-am prezentat unor firme listele cu procurarile de la „fantome” si le-am rugat sa ne dea explicatii - era vorba, inclusiv, de „Accent-Electronic” si „Ultracom-Electronic”, despre care la Oficiul fiscal Buiucani mi s-a spus ca sunt tutelate „de cineva de sus”. N-am mai primit raspuns de la cele doua firme, iar a doua zi am fost sunata de sefa Departamentului audit, Valentina Madan, care, plangand, m-a chemat pe mine si pe colegul meu Leonid Oleinicenco sa mergem la CC si sa depunem cereri de demisie. Aici am inteles ca actiunile noastre au trezit mare galagie printre „cei de sus” si ca trebuie sa stopam controlul. Desi aveam de lucru pana in mai, ne-am oprit. Am intrat la dna Popescu si ea ne-a spus sa punem cererile pe masa si sa plecam, caci, „cat voi fi eu la Curte, voi nu veti lucra aici”. Nu ne-a spus care e motivul, ci doar ne-a intrebat ce interes avem in cadrul controlului… Ne-am suspus, fiindca oricum era imposibil sa lucrezi asa, fiind intotdeauna invinuit ca ai urmari oarecare interese.

- Dar care a fost vina dlui Oleinicenco?

- Lucram impreuna. El a descoperit fraude mari chiar in Ministerul Justitiei, care a procurat calculatoare de la aceleasi „Accent-Electronic” si „Ultracom-Electronic”, la preturi majorate, iar in timpul controlului au micsorat pretul cu 1,2 mln. de lei. Noi am descoperit ca ei legiferau marfa prin „fantome”, adica, o aduceau prin contrabanda. Inainte de a pleca, ne-am inteles cu Oleinicenco sa facem un tabel cu toate „fantomele” si pierderile descoperite si sa-l confirmam prin semnatura ambii. Numai ca in Hotararea CC a ramas doar tabelul, iar firmele mari, protejate de Putere, au disparut. Observasem si faptul ca, desi anterior se spunea ca controlul la Fisc e foarte important, Hotararea Curtii nu se mai facea publica. Si asta s-a intamplat tocmai dupa alegeri, cand comunistii erau convinsi ca au castigat. Atunci am intrebat-o pe dna Madan unde a disparut „Metalferos” si alte firme, si ea mi-a spus ca au hotarat sa nu afecteze imaginea intreprinderilor care mai activeaza. Insa raspunderea in fata legii trebuie s-o poarte toti agentii economici.

- Dupa ce v-ati dat demisia, nimeni nu v-a prevenit sa nu divulgati tainele Curtii?

- Imediat dupa aceasta, am fost invitati la CCCEC. Un tanar ne-a intrebat de ce ne-am dus de la CC, noi i-am raspuns ca am facut-o la indicatia presedintei si el a ras. Ulterior, cand au aparut in presa marturiile fostei contabile-sefa de la „Metalferos”, am fost vizitata la Fisc, unde lucrez acum, de catre seful Sectiei control intern de la CC, Anatol ?uturica. El este umbra dnei Popescu de vreo doi ani. M-a acuzat ca eu le-as fi dat documente jurnalistilor. „Daca esti destept, uita-te in materialele mele si in cel din ziar si arata-mi macar o coincidenta”, i-am raspuns. L-am intrebat daca a venit sa ma sperie, dar a negat: „Pur si simplu, te preintampin: presedinta a spus ca tu te-ai dus de la Curte singura si nu trebuie sa fii suparata, nici sa te legi cu presa”.

- Ati mai reusit sa aflati cine proteja intreprinderile pomenite mai sus? Era implicat si Oleg Voronin, despre care se spune ca domina afacerile mari din RM?

- „Metalferos” e a lui Oleg - mai bine zis, e tutelata si condusa de el. Din cate am aflat, in tutelarea firmelor „Accent-Electronic” si „Ultracom-Electronic” (astazi „Gloriateh Com”), erau implicati Reidman, Parlog si Plahotniuc. La nivel inalt insa, si acestea erau protejate de Oleg, care mai avea sub obladuire „Moldconstruct-Market”, „Metal-Market” si alte firme.

- CC a efectuat si in anii trecuti controale la MAI. Prejudiciile de 68 de mln. de lei, depistate de CC dupa schimbarea guvernarii, va erau cunoscute de atunci?

- Nu stiu, niciuna dintre aceste fraude n-a intrat in niciun act. Ultimul control la MAI a durat un an intreg si, chipurile, n-a descoperit nimic. Cat priveste auditul facut dupa schimbarea Puterii, acesta nu e opera Curtii, ci a MAI. Ministrul Catan a facut o sesizare, in care a inclus toate incalcarile descoperite in cadrul unei anchete interne a ministerului. Si Curtea doar a confirmat faptele descrise.

- Dna Popescu declara recent ca a incalcat legea, publicand raportul despre controlul la MAI.

- Activitatea CC trebuie sa fie transparenta, iar aceste informatii nu sunt secrete de stat. Dna Popescu mai spunea ca nu a facut publice numele intreprinderilor care au lucrat cu „fantomele”, fiindca unele din acestea ar fi rezolvat neregulile depistate. Dar va asigur ca nicio intreprindere din cele pazite „de sus” nu a facut acest lucru.

- S-a vorbit mult despre lustra de la Presedintie. Cunoasteti detalii despre modul de procurare si pretul ei?

- Lustra a fost adusa prin contrabanda. Cand s-a aflat despre aceasta lustra, care era prea costisitoare, baietii de la Curte au incercat, mai intai de toate, sa afle la ce pret a fost declarata la vama. Au constatat ca lustra cu pricina nici nu fusese declarata la vama, fiind procurata prin intermediul aceleiasi „Moldcontruct-Market”. Apoi au aflat ca firma nici nu a declarat TVA la Fisc pentru respectiva procurare. Si atunci, Directia generala pentru administrarea cladirilor Guvernului a diminuat costul lustrei cu 20%. Documente care ar confirma daca au platit TVA sau nu, nu exista.

- Cum functiona, la modul concret, sistemul de control in regimul comunist si cine cenzura actele de control ale Curtii?

- Noi efectuam raportul de control sau de audit. Cizelarea o faceau, de regula, sefii departamentelor. In cele din urma, in unele hotarari ale CC, apareau lucruri foarte ciudate. Astfel, in 2009, cand a fost verificata contabilitatea Ministerului Educatiei, in Hotararea Curtii se arata ca Asociatiei „Oraselul Copilariei”, patronata de Taisia Voronin, i-au fost alocate 2,8 mln. de lei, „in baza unei hotarari de guvern”. Este o decizie secreta, fara numar sau cum sa intelegem? Eu nu cunosc o asemenea hotarare. Si de ce nu s-a verificat cum a fost folosita aceasta suma?.. In general, dna Popescu si-a adus la Curte oamenii cu care a lucrat la Aparatul Guvernului, iar dintre cei vechi au ramas foarte putini. Daca cineva nu-i convenea, era inlaturat repede. De exemplu, Elena Olaru a fost fortata acum doi-trei ani sa plece de la CC, dupa ce a fost trimisa sa faca un control la Ministerul Culturii. Printre altele, ea s-a interesat si cum s-au cheltuit cele 12 mln. de lei investiti in „Caravela Culturii”. Cineva de la minister a anuntat-o imediat despre aceasta pe dna Popescu, care a chemat-o pe dna Olaru si a pus-o la punct... I s-a spus ca ar fi bine sa plece. Si a plecat. Pacat, pentru ca era un controlor foarte bun - dar asta si deranja, probabil. Iar Georgeta Raicu n-a trecut atestarea la Curte, fiindca s-a prezentat... in pantaloni.

Toti stiau ca dna Popescu era invitata permanent la Presedintie. Ulterior am aflat si despre legaturile dintre Curte si firmele implicate in fraude mari, insa protejate „de sus”. Liubomir Chiriac, bunaoara, care lucra la Aparatul Guvernului, era si reprezentantul statului la „Metalferos”. Apropo, rezultatele controlului nostru la intreprinderea „Magic-SV”, care se ocupa de constructia spatiului locativ, au fost trecute cu vederea. Ulterior, am aflat ca dna Popescu a primit apartament de la ei. De fapt, ea a primit doua apartamente - unul de la Aparatul Guvernului, iar altul - prin documente secrete, de la Voronin. Si actul de control de la Academia de Stiinte a fost modificat, pentru ca acolo lucreaza Mihai Vieru, fostul adjunct al dnei Popescu la Guvern. Sistemul a fost consolidat si de legaturile dintre dna Popescu si Ion Muruianu, care este finul ei si verisorul sotului ei. Presupun ca dl Muruianu a fost promovat la CSJ numai prin intermediul Alei Popescu. Astfel, firmele tutelate de guvernare activau nestingherit, fiind protejate si de CC, si de CSJ.

- In sesizarea pe care ati adresat-o recent, impreuna cu alti fosti angajati ai Curtii, presedintelui interimar Mihai Ghimpu, atentionati si asupra faptului ca CC a protejat interesele mafiote din domeniul termoenergetic si ca tarifele ar trebui sa fie mult mai joase, daca ar fi fost verificate. Chiar nu s-a facut niciun control in aceasta privinta?

- Inexplicabil, dar nu au fost verificate nici „Apa-Canal”, nici „Moldova-Gaz”, nici „Termocom” - intreprinderi monopoliste, la care CC era pur si simplu obligata sa controleze corectitudinea cheltuielilor incluse in tarif. Ma mir, dar zilele astea ANRE a propus sa se faca un audit la „Termocom”, dar ca va fi costisitor. Ce fel de audit, daca exista Curtea de Conturi, care e obligata sa controleze tarifele stabilite de monopolisti? Astazi, problema preturilor si a tarifelor este la ordinea de zi. Chiar daca Ministerul Economiei are o directie ce se ocupa cu modul de stabilire a preturilor, Curtea ar trebui sa controleze cum se implementeaza adaosul comercial la produsele de importanta majora, ca medicamentele, de pilda.

- Ce alte institutii nu au fost verificate intentionat de catre CC?

- Programul de activitate al CC se elaboreaza pe un an de zile. Curios lucru este ca 2010 este primul an in care programul lipseste de pe site-ul Curtii. Comunistii faceau si exceptii, asa cum au dispus verbal efectuarea unui control la scoli, dupa ziua de 7 aprilie 2009. Se urmareau scopuri de intimidare, fiindca un astfel de control tocmai fusese incheiat. In mod normal, cand se planifica anumite controale, trebuie sa se puna accentul pe problemele din tara, dar comunistii faceau abstractie de aceasta norma. O alta mare enigma este controlul efectuat in 2009 la SIS. Desi a trecut un an de zile, despre rezultatele acestuia nu se cunoaste nimic pana in prezent. Dar acolo au fost incalcari foarte grave, legate de o constructie de la Petricani, unde urma sa fie deschisa o institutie de invatamant a lor, care nu are nici macar statut si nu e legiferata. Oricum, pentru aceasta s-au alocat mijloace insemnate si am inteles ca sunt nereguli foarte mari, inclusiv la achizitii. Intentionat nu erau supuse controlului in ultimii ani nici Fiscul, nici Vama.

- Cu se scop v-ati adresat lui Mihai Ghimpu?

- Solicitam ca activitatea CC din ultimul timp sa fie supusa controlului. Scopul Curtii este sa serveasca societatea, dar nu sa umbreasca actele de coruptie si jaf din buzunarele celor multi si umili. Iar procuratura ar trebui sa porneasca imediat o ancheta in aceasta privinta. Noi suntem de acord sa-i ajutam in orice clipa.

- Va multumim pentru interviu si pentru curaj.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 22:07

 Reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA în Ucraina, Kurt Volker, consideră că Rusia va returna Ucrainei peninsula anexată Crimeea, la fel cum Uniunea Sovietică a întors independența țărilor baltice, scrie unian.net.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 21:39

 Usatîi a venit la MAI cu un CADOU pentru Andrei Năstase: „Până acum aveam un președinte dat de Dumnezeu, iar acum avem și un MINISTRU dat de Dumnezeu”

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 18:21

Reghina Apostolova a fost reținută cu puțin timp în urmă. S-a întâmplat în parcul „Ivanos” din Orhei, anunță DESCHIDE.MD. Menționăm că și vicepreședinta Partidului Șor, deputatul Marina Tauber a fost reținută la Orhei de către Centrul Național...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 15:56

Iurie Reniță a explicat de ce a părăsit sala Parlamentului când socialistul Dodon și-a început discursul electoral

Iurie Reniță a explicat de ce a părăsit sala Parlamentului când socialistul Dodon și-a început discursul electoral

Discursul de azi a lui Igor Dodon în fața deputaților a fost o acțiune cu profund iz electoral. Astfel a comentat ambasadorul Iurie Reniță, președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană din Parlament, decizia sa și a colegilor din cadrul blocului ACUM, Lilian Carp...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 15:44

Peste o mie de militari din Republica Moldova, România şi SUA participă la “Scutul de Foc - 2019”

Peste o mie de militari din Republica Moldova, România şi SUA participă la “Scutul de Foc - 2019”

Armata Naţională organizează, în perioada 16 — 20 septembrie 2019, la Centrul de Instruire al Armatei Naţionale, exerciţiul internaţional „Scutul de Foc- 2019”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 15:13

FLASH /// Procurorul general interimar a cerut ridicarea imunității parlamentare a lui Tauber și Apostolova

FLASH /// Procurorul general interimar a cerut ridicarea imunității parlamentare a lui Tauber și Apostolova

Preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a prezentant în plen solicitările, pe care le-a primit de la Procurorul Dumitru Robu cu privire la cercetarea penală şi reţinerea deputaţilor din partidul ŞOR Marina Tauber şi Reghina Apostolova. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 15:03

De ce cresc prețurile în Moldova și la ce să ne așteptăm anul viitor?

De ce cresc prețurile în Moldova și la ce să ne așteptăm anul viitor?

În ultimele 4-5 luni asistăm la o accelerare a creșterii prețurilor în Republica Moldova, care în luna august au atins nivelul de 5,5% anual. Care este motivul și la ce să ne așteptăm în următoarele luni? În opinia mea sunt câțiva factori, care au...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 14:59

Expert: Mariajul politic de la Chișinau este benefic doar pentru Socialiști

Expert: Mariajul politic de la Chișinau este benefic doar pentru Socialiști

 Cel mai comod aranjament politic posibil este acel in care partenerul preia toate costurile politice. Cam asa poate fi descrisa relatia dintre PSRM si ACUM dupa discursul Presedintelui Dodon.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 14:47

Bucurie maximă în tabăra guvernării: Dmirii Kozak, revine la Chișinău!

Bucurie maximă în tabăra guvernării: Dmirii Kozak, revine la Chișinău!

 Vicepremierul rus Dmirii Kozak, vine, din nou, la Chișinău. Vizita acestuia urmează a fi făcută în următoarele zile. Acesta va participa la Forumul Economic moldo-rus, despre care a vorbit anterior președintele Igor Dodon.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 14:26

100 de zile de activitate a Guvernului Maia Sandu | Expert: Viteza acestei dezoligarhizări e mică și de fapt s-a transformat într-o repolitizare a instituțiilor

100 de zile de activitate a Guvernului Maia Sandu | Expert: Viteza acestei dezoligarhizări e mică și de fapt s-a transformat într-o repolitizare a instituțiilor

Guvernarea de la Chișinău a înregistrat unele realizări în primele 100 de zile de activitate, dar n-a lucrat cu eficiență maximă și putea face mai multe, consideră experții. În opinia acestora, promisa dezoligarhizare rapidă, practic, a eșuat și s-a transformat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 14:24

Dodon se declară nemulțumit de activitatea guvernării de parcă n-ar fi la PUTERE alături de blocul ACUM

Dodon se declară nemulțumit de activitatea guvernării de parcă n-ar fi la PUTERE alături de blocul ACUM

Liderul socialiștilor Dodon nu este mulțumit de activitatea membrilor Cabinetului de Miniștri. Despre asta a spus șeful statului azi, de la tribuna Parlamentului Republicii Moldova. Acesta spune că, în cazul în care majoritatea va decide schimbarea componenței actualului Guvern,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 14:18

Ion Sturza: La Chișinău a apărut un mare evanghelist - Andrei Năstase!

Ion Sturza: La Chișinău a apărut un mare evanghelist - Andrei Năstase!

 La Chișinău a apărut un mare evanghelist - Andrei Năstase! -  sau cum poți să cazi în derizoriu, „crucificându-l" pe Hristos în Ministerul de Interene.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 13:43

Trei deputați ACUM au părăsit sala când Dodon și-a început discursul

Trei deputați ACUM au părăsit sala când Dodon și-a început discursul

 Trei deputați din partea blocului ACUM au părăsit sala de ședință a Parlamentului când Igor Dodon și-a început discursul în fața Legislativului. Este vorba despre Iurie Reniță, lilian Carp și Octavian Țîcu,

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 12:33

Cristi Danileț: În momentul în care Ministrul Justiției este cel care propune și Președintele statului este cel care numește Procurorul General, vom avea o numire politică, indiferent că o recunoaștem sau nu pe hârtie

Cristi Danileț: În momentul în care Ministrul Justiției este cel care propune și Președintele statului este cel care numește Procurorul General, vom avea o numire politică, indiferent că o recunoaștem sau nu pe hârtie

Cunoscutul expert român Cristi Danileț a comentat pentru TVR Moldova inițiativa Guvernului Republicii Moldova referitoare la schimbarea procedurii de numirea a Procurorului General, prin abilitarea unei comisii constituite de Ministrul Justiției de a selecta candidaturile și a le...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 12:00

LIVE VIDEO /// Parlamentul se întrunește astăzi în ședință. Pe ordinea de zi: UN SINGUR SUBIECT. Dodon va veni cu un discurs în plen

LIVE VIDEO /// Parlamentul se întrunește astăzi în ședință. Pe ordinea de zi: UN SINGUR SUBIECT. Dodon va veni cu un discurs în plen

Parlamentul se va întruni astăzi, în ședință plenară, pentru a vota proiectul de modificare a legii procuraturii, inițiat de Guvern, care prevede o nouă procedură de numire a Procurorului General.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 11:52

(Europa Liberă) Expertă anticorupție: Executivul și legislativul NU AR TREBUI să aibă un rol determinant în numirea Procurorului General

(Europa Liberă) Expertă anticorupție: Executivul și legislativul NU AR TREBUI să aibă un rol determinant în numirea Procurorului General

Experta Mariana Kalughin atrage atentiția: „Un executiv și un legislativ, de obicei la patru ani, dacă nu mai des, se schimbă, judiciarul ni-i dat pentru totdeauna. Parlamentul se întruneşte astăzi pentru a modifica procedura de alegere a procurorului general. Miza nu e doar o...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 11:47

Câte secții de votare vor fi deschide pentru alegerile din 20 octombrie

Câte secții de votare vor fi deschide pentru alegerile din 20 octombrie

Pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 vor fi deschise 1969 de secții de votare. Cele mai multe secții de votare se găsesc în circumscripțiile electorale:

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 10:49

Presa socialistă îl ATACĂ pe Năstase - a ÎNCĂLCAT Constituția prin înălțarea unui crucifix la MAI

Presa socialistă îl ATACĂ pe Năstase - a ÎNCĂLCAT Constituția prin înălțarea unui crucifix la MAI

Viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a încălcat în mod evident Constituția prin instalarea crucifixului pe scara centrală a organului guvernamental - Ministerul Afacerilor Interne, informează portalul pro-socialist noi.md.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 10:47

Pagina de istorie: Câte parale face un leu?

Pagina de istorie: Câte parale face un leu?

Au trecut peste 150 de ani de când leul a devenit moneda națională a României. Aflați din Pagina de istorie de azi de unde i se trage numele leului românesc, cât valora și prin ce greutăți a mai trecut, de-a lungul timpului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 10:44

Alexandru Tănase: Reforma procuraturii și formula politizării perfecte

Alexandru Tănase: Reforma procuraturii și formula politizării perfecte

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii Procuraturii. În cadrul ședinței de Guvern, Premierul Maia Sandu a declarat: „Guvernul a votat cel mai important proiect de lege pe Reforma Procuraturii. Este o decizie curajoasă, asumată de colegii mei din Guvern, care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 10:27

Stanislav Pavlovschi și-a dat DEMISIA din funcția de vicepreședinte al PPDA

Stanislav Pavlovschi și-a dat DEMISIA din funcția de vicepreședinte al PPDA

Stanislav Pavlovschi şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Platformei Demnitate şi Adevăr. Informaţia a fost confirmată de către deputatul PPDA, Alexandr Slusari. Parlamentarul nu a oferit mai multe detalii. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Septembrie 2019, ora: 10:11

Zodiile care se umplu de bani în luna septembrie. Nimic nu le va sta în cale

Zodiile care se umplu de bani în luna septembrie. Nimic nu le va sta în cale

Ești sortit să ai succes și să câștigi mulți bani? Dacă nu știi răspunsul la această întrebare, astrele ți-l pot oferi. Toamna aceasta, unele semne zodiacale sunt destinate să facă bani. Este de ajuns să-și pună mintea la contribuție și norocul le va surâde....

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)