Astăzi 18 Ianuarie 2020, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 12:23
Abonamente

Femeia 20 Martie 2012, ora 14:55    Din editia print

INTERVIU FEMEIATatiana Cergă: „Visez ca amurgul vieţii să mă prindă pe malul mării”

Marime Font

Dacă ar fi să asociez feminitatea cu cineva anume, atunci aş numi-o Tatiana Cergă, iar asta deoarece este frumoasă, talentată şi... mamă. 

După şapte ani de succes alături de trupa „Studio One”, focoasa brunetă s-a metamorfozat într-un alt proiect muzical, de această dată solo. De ceva timp o regăsim într-o ipostază pe cât de inedită, pe atât de sexy, şi anume cea de mămică. Fetiţa sa pe nume Izel are deja unsprezece luni, iar cu şapte dinţişori la activ poate să danseze şi chiar să cânte...

- Dragă Tatiana, cu ce te-a răsfăţat iubitul tău de 8 Martie?
- Am primit flori, un parfum şi o seară romantică departe de viaţa citadină a capitalei. A fost impresionant. El m-a răsfăţat din plin.


- Apropo de parfumuri, care este preferatul tău?
- Mark Jacobs, Daisy şi Elle de la Yves Saint Laurent, de fapt îmi plac cele care conţin mosc, şofran şi cele lemnoase. Şi am dezvoltat o pasiune aparte pentru cele bărbăteşti, care miros a iarbă înrourată şi pelin, chiar am câteva în colecţia mea.

- Cum îmbini rolul de mămică cu cel de cântăreaţă, îţi reuşeşte?
- Un artist solicitat este unul fericit, de aceea nu ratez invitaţiile, ori propunerile pentru colaborări. Am concerte, repetiţii, deci muncesc la maximum. Încerc din răsputeri să fac faţă lucrurilor şi să nu cedez în faţa greutăţilor. În perioadele mai grele am chiar tendinţa să-mi solidific forţele. Acum sunt mult mai disciplinată şi responsabilă şi nu-mi permit să irosesc timpul aiurea.

- Cum ai scăpat de kilogramele acumulate în timpul sarcinii?
- Cred că datorită voinţei. Au fost perioade când eram mai plinuţă, iar asta din cauza faptului că mâncam pe apucate şi de multe ori mâncare nesănătoasă. De la o vreme încoace sunt adepta unui mod de viaţă sănătos, asta s-a întâmplat înainte de perioada sarcinii. Atunci am realizat că trebuie să-mi impun anumite tabieturi alimentare. Şi să nu înţelegeţi că mi-aş refuza anumite feluri de bucate, ci mănânc cam de toate, dar în cantităţi mici. Am avut norocul să fiu pasionată de înot, dansul pe care îl practic ocazional şi mersul pe jos, care de altfel este cel care mă scapă de calorii.

- La ce etapă de evoluţie se află acum proiectul tău solo?
- Melodia, „Vreau înapoi iubirea”, a fost făcută în colaborare cu Alex Calancea şi sper să-i dăruim şi un videoclip. A treia melodie va fi una specială pentru sezonul estival, uşoară, dansantă cu mesaj frumos, care dă continuitate primei. Piesa este în limba engleză şi vorbeşte despre faptul că orice s-ar întâmpla în viaţă, trebuie să căutăm fericirea adevărată. Viaţa e foarte scurtă şi nu se merită să ne-o irosim trăind alături de cineva care nu ne face fericit, ba din contra.

- Dezvăluie-ne câteva dintre reţetele tale de întreţinere şi înfrumuseţare.
- Produsele organice fac minuni şi cele naturiste, în general. Apoi mai iau vitamine. Mă străduiesc pe cât posibil ca în ceea ce priveşte produsele cosmetice să fie şi ele naturale. Îmi fac măşti cu smântână, germeni de grâu, fructe, cu argilă şi lapte. Avantajul e că multe dintre produsele alimentare pot fi folosite pe post de măşti. Mă refer aici la lactate, fructe, legume, miere şi diverse uleiuri, ca de exemplu, cel de argan, după mine miraculos. Şi poate fi folosit pentru faţă, păr, unghii şi pe corp. Beau multe lichide, iar dacă consum cafea, lucru care se întâmplă foarte rar, trebuie să fie fără cofeină. Beau mult ceai, obligatoriu din ierburi. Păcat că la noi nu există farmacii specializate pe plante. Pentru revigorarea părului, după spălare îl clătesc cu apă şi bicarbonat de sodiu. O altă metodă eficientă este şi clătirea cu infuzie de ace de pin, care la fel sunt miraculoase. De regulă, aplec urechea la toate remediile naturiste. Înainte dădeam o groază de bani pe produse care se declarau a fi miraculoase, dar care de multe ori se dovedeau a fi fără niciun efect, ca să înţeleg până la urmă că de fapt secretul stă în frigider, în cămară sau în natură. Cineva se întreba odată, dacă un şampon este aşa de bun înseamnă că se poate bea? Vă daţi seama că nu poţi face aşa ceva, fiindcă te otrăveşti. Dar un produs naturist poţi să-l mănânci şi mai ales să-l aplici pe corp. Pe lângă ceaiul de ierburi mai beau şi de cel făcut din ghimbir, îndeosebi atunci când sunt răcită, fiind benefic şi coardelor vocale.

- Încă mai respingi ideea de a fi mireasă?
- Nu m-am răzgândit în această privinţă. Mă simt bine aşa cum sunt şi nu cred că o ştampilă m-ar face şi mai fericită. Fac abstracţie de la formalităţi şi tipare.

- Spuneai cândva că trăieşti ca să fii fericită. Cum percepi fericirea?
- De unsprezece luni încoace sunt fericită în fiecare zi. Astăzi pentru mine fericirea poartă numele Izel. Dacă înainte o găseam în muzică, acum o găsesc acasă, în pătuţ. Un lucru important pe care l-am înţeles este că trebuie să ştii să te împaci cu ceea ce eşti şi ce ai, altfel rişti să te nefericeşti singur, umblând după himere.

- Îţi doreşti ca fiica ta să-ţi calce pe urme?
- Eu cred că ea va face ceea ce-şi va dori. Însă vă pot spune că e foarte muzicală, cântă şi dansează toată ziua. Dacă va iubi muzica cu adevărat, va deveni artistă, fără ca eu sau altcineva să-i impună acest lucru.

- Ştiu că ţii foarte mult la imaginea ta scenică, ai un designer care îţi creează ţinutele?
- În mare parte problemele legate de ţinută le rezolv singură. La noi e costisitor să plăteşti o echipă de oameni care să se ocupe de acest aspect, makeup artişti, designeri tot timpul. Dar oricum am câteva colaborări frumoase cu designeri de la noi. Actualmente colaborez cu Aliona Kononova şi cu Anna Artiuhova.

- Ai o mare şi frumoasă pasiune, lectura. Ce ai citit în ultimul timp, ori în perioada sarcinii?
- Şi eu am crezut că voi dispune de mai mult timp, dar nu a fost chiar aşa. Am lucrat mult în acea perioadă, iar când nu aveam ieşiri pe scenă, lucram în studio. Deci mai mereu am fost ocupată. Şi ca orice mămică în devenire, instinctul matern m-a făcut să-mi pregătesc cuibul pentru puiuţul care avea să vină pe lume. Într-un cuvânt, m-am ocupat de renovarea şi reamenajarea casei. Am o sete nestăvilită de lectură, însă cu părere de rău nu am timp pentru asta. În căutările mele legate de proiectul solo, am citit multă poezie, descoperindu-l astfel pe Pablo Neruda, de fiece dată îi recitesc cu mare satisfacţie pe Octavian Paler, pe Paulo Coehlo, care este o lectură foarte uşoară, dacă ar fi să-i compar cu Mircea Eliade. Mi-a plăcut Milan Kundera şi i-am citit cam toate cărţile. Eu de fapt descopăr anumiţi scriitori la momentul potrivit, regăsindu-mă parcă în scrierile lor. Însă remarc că preferaţii mei sunt Eliade, Dostoievski, Paler, dintre poieţi -Lucian Blaga, Nichita Stănescu. Aseară am început să citesc câteva pagini dintr-o carte de-a lui Jean-Paul Sartre, citesc şi cărţi despre plasticieni.

- Apropo de arta plastică, mai pictezi şi ce artişti îţi plac?
- Egon Schiele, Gustav Klimt, Frida Kahlo, dintre suprarealişti îmi place Salvador Dali. De fapt sunt mult mai mulţi, aici includ şi pe cei mai puţin cunoscuţi. Remedios Varo e ultima descoperire a mea.

- Cum de nu ai făcut o facultate în acest domeniu?
- Probabil, dacă eram în altă ţară, aş fi făcut acest lucru. Eu de fapt mi-aş fi dorit să fac istoria artelor, poate voi face cândva. O las mai spre amurgul vieţii, după şaizeci încolo. Atunci copiii sunt deja mari, sunt fiecare cu viaţa sa, şi ai timp să te ocupi şi de suflet. Mă doare faptul că la noi oamenii la această vârstă trăiesc parcă fără vlagă, neavând un interes pentru ceva. Peste hotare în schimb de câte ori merg, observ că oamenii sunt voioşi, plini de viaţă şi arată foarte bine. Sunt dinamici şi interesaţi de artă, cultură, călătoresc. Înţeleg cauza, grija zilei de mâine te opreşte din a visa. Eu vreau să cred că şi aici lucrurile se vor schimba, iar vârsta aceea mă va prinde undeva pe malul mării, înconjurată de cărţi şi prieteni...  


Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 12:23

Gătită la perfecţie, friptura de fazan umplut la cuptor în vas roman poate face cinste oricărei mese festive, de sărbători sau în familie. Este o friptură fină, ce se distinge prin carnea fragedă şi suculentă, având o piele crocantă şi o umplutură rafinată....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 12:09

Nominalizările pentru cea de-a 92-a ediţie a galei premiilor Academiei de film americane, ce va avea loc pe 9 februarie, au fost anunţate luni, de actorii Issa Rae şi John Cho. Ediţia de anul acesta a galei Oscar va avea loc fără o gazdă oficială, iar momentele din timpul ceremoniei...

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 18 Ianuarie 2020, ora: 12:01

Grigore Vieru, poetul poporului român, care a luptat pentru Mișcarea de Eliberare Națională a Basarabia. Poetul ce a trezit poporul român la conștiința națională, la dragostea de patrie. După 11 ani de la moarte, el rămâne a fi un simbol pentru neamul românesc.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 10:14

Olanda a exportat produse agricole în valoare de aproape 95 de miliade de euro într-un singur an

Olanda a exportat produse agricole în valoare de aproape 95 de miliade de euro într-un singur an

Exporturile de produse agricole ale Țărilor de Jos au crescut cu 4,6% în 2019, atingând un nou maxim istoric de 94,5 miliarde de euro, a anunţat vineri Institutul naţional de statistică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 10:11

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Industria de apărare va deveni vector pentru dezvoltarea României

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Industria de apărare va deveni vector pentru dezvoltarea României

Industria de apărare va deveni curând un vector pentru dezvoltarea României, a afirmat, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:48

Pavel Crușevan - cel mai acerb antisemit ȘOVIN RUS - principalul INCITATOR la Pogromului anti-evreiesc din Chișinău din aprilie 1903

Pavel Crușevan - cel mai acerb antisemit ȘOVIN RUS - principalul INCITATOR la Pogromului anti-evreiesc din Chișinău din aprilie 1903

Pаvel (Pavalаchii) Alexаndrovici Crușeveanu (Krușevan, în rusă Павел Александрович Крушеван) (n. 27 ianuarie (stil vechi) 1860, satul Ghindești, Ținutul Soroca, gubernia Basarabia — d. 18 iunie (stil vechi) 1909, Chișinău) a fost un jurnalist,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:42

Toți cetățenii români vor trebui să-și schimbe cărțile de identitate(buletinele) până în august 2021 altfel NU VOR PUTEA TRECE HOTARUL

Toți cetățenii români vor trebui să-și schimbe cărțile de identitate(buletinele) până în august 2021 altfel NU VOR PUTEA TRECE HOTARUL

După atât timp, România intră în rândul lumii și va avea, în sfârșit, buletine biometrice. Îți vor încăpea în portofel, dar fac mai mult decât să fie mici.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:40

Mărturisire BOMBĂ: Dincă i-a spus unui polițist sub acoperire care poza în deținut că voia să îl ARDĂ și pe Ștefan Risipițeanu

Mărturisire BOMBĂ: Dincă i-a spus unui polițist sub acoperire care poza în deținut că voia să îl ARDĂ și pe Ștefan Risipițeanu

Anchetatorii din Cazul Caracal au acționat ca în filme. Dacă în spațiul public se vehicula ideea că Dincă nu va putea fi descusut de oamenii legii și de procurorii DIICOT, teoriile s-au dovedit a fi false. Anchetatorii au introdus un polițist sub acoperire în celulă cu Dincă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:37

MESAJ DUR al șefei FMI: Riscăm o nouă mare CRIZĂ economică

MESAJ DUR al șefei FMI: Riscăm o nouă mare CRIZĂ economică

Șefa FMI, Kristalina Georgieva, a avertizat asupra riscurilor unei noi mari crize economice la nivel global, comparabilă cu cea de la sfârșitul anilor 20, marcată de inechitate și instabilitate financiară, potrivit Guardian.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:37

Liderul PUN, Octavian Țîcu îl face praf pe Kulminski (ex-consilier al Maiei Sandu): „Își developează TOATĂ ESENȚA sa de agent de influență rusă”

Liderul PUN, Octavian Țîcu îl face praf pe Kulminski (ex-consilier al Maiei Sandu): „Își developează TOATĂ ESENȚA sa de agent de influență rusă”

Liderul Partidului Unității Naționale, deputatul Octavian Țîcu, vine cu o reacție la declarațiile fostului consilier al Maiei Sandu, Vladislav Kulminski, care ar încerca să dezbine electoratul românesc și proeuropean al R.Moldova. Potrivit lui Țîcu, acțiunile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:13

Reacția fostului prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux: Dacă rămâne președinte, RENUNȚ la cetățenia R. Moldova

Reacția fostului prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux: Dacă rămâne președinte, RENUNȚ la cetățenia R. Moldova

Igor Grigoriev, fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon, pe care șeful statului l-a acuzat că ar fi pus la dispoziția presei pozele pe care președintele le-a făcut în vacanțele sale de lux, a anunțat că nu are nicio legătură cu asta și că a părăsit Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:08

TRAGEDIE LA TIRASPOL. Un copil, de 11 ani, găsită SPÂNZURATĂ în podul casei

TRAGEDIE LA TIRASPOL. Un copil, de 11 ani, găsită SPÂNZURATĂ în podul casei

Tragedie într-o localitate din Tiraspol. O fetiţă de 11 ani şi-a pus capăt zilelor. Copila a fost găsită spânzurată în podul casei, anunţă aşa-numitul Minister de interne din stânga Nistrului, informează publika.md.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:00

Site-ul pentru adulți PORNHUB dat în judecată pentru că nu asigură subtitrare

Site-ul pentru adulți PORNHUB dat în judecată pentru că nu asigură subtitrare

Portalul pentru adulți Pornhub este chemat în fața instanței pentru că nu oferă posibilități egale de a se bucura de conținutul oferit și persoanelor care au deficiențe de auz ori suferă de surzenie, notează TMZ, citat de Mediafax. Site-ul pentru adulți Pornhub...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 08:46

CEL MAI EFICIENT SUC ANTICELULITIC. Te scapă rapid de problemă!

CEL MAI EFICIENT SUC ANTICELULITIC. Te scapă rapid de problemă!

Sucul de grapefruit arde rapid grasimile si este unul dintre cele mai performante remedii anticelulitice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 08:27

În Ucraina a fost lansată prima linie din lume de prelucrare a frunzelor pentru obținerea hârtiei/ FOTO

În Ucraina a fost lansată prima linie din lume de prelucrare a frunzelor pentru obținerea hârtiei/ FOTO

La începutul lunii noiembrie am scris despre faptul că, un elev din Ucraina a elaborat o tehnologie unică de producere a hârtiei din frunzele căzute, acesta fiind premiat cu medalie de aur în cadrul Olimpiadei Geniilor în SUA. Nu a trecut mult timp, că proiectul a și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 08:21

Mască cu miere și banane pentru părul uscat

Mască cu miere și banane pentru părul uscat

Parul isi poate pierde din stralucire in orice anotimp daca nu este ingrijit corect. In timpul verii, din cauza excesului de transpiratie pot aparea alergii ale scalpului sau alte probleme. Iarna, din princina frigului si a vantului, parul poate deveni uscat. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 08:13

Ministrul Mediului promite demararea, în primăvară, a celei mai ample campanii de împădurire pe care a avut-o vreodată România

Ministrul Mediului promite demararea, în primăvară, a celei mai ample campanii de împădurire pe care a avut-o vreodată România

Cea mai amplă campanie de împădurire a terenurilor degradate în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic şi a îmbunătăţirii condiţiilor de mediu va fi demarată în România în primăvara acestui an, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 08:12

7 BENEFICII necunoscute ale frunzelor de Aloe Vera

7 BENEFICII necunoscute ale frunzelor de Aloe Vera

Numită și „crinul deșertului”, Aloe Vera este planta miraculoasă atât de binefăcătoare, încât te vei simți pătrunsă la un moment dat de evlavie în fața tuturor proprietăților sale. Conținând peste 200 de substanțe benefice, planta pe care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 08:05

Maia Sandu și măcelul dintre partidele de dreapta

Maia Sandu și măcelul dintre partidele de dreapta

Campania electorală prezidențială încă n-a început, dar măcelul dintre partidele e dreapta este in toi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 07:48

Ucraina: Preşedintele Zelenski a respins demisia premierului Goncearuk

Ucraina: Preşedintele Zelenski a respins demisia premierului Goncearuk

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins vineri seară demisia prezentată în cursul dimineţii de premierul Oleksi Honcearuk, care a luat această decizie după ce publicarea unei înregistrări audio a provocat o criză politică la Kiev.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 18 Ianuarie 2020, ora: 07:46

Voicu le răspunde deputaților PPDA. „Criminalitatea este produsul societății, nu al poliției separat”

Voicu le răspunde deputaților PPDA. „Criminalitatea este produsul societății, nu al poliției separat”

Ministrul de interne Pavel Voicu le răspunde deputaților Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), care i-au cerut astăzi să prezinte un raport cu privire la situația infracțională din ultima perioadă. De asemenea, Voicu a acuzat fostul Guvern de „problemele care au generat”...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 07:34

DEFRIȘĂRI ÎN MASĂ, LA DONDUȘENI. Copaci de 10.000 de lei, tăiați ilegal/ VIDEO

DEFRIȘĂRI ÎN MASĂ, LA DONDUȘENI. Copaci de 10.000 de lei, tăiați ilegal/ VIDEO

Defrișări în masă, la Dondușeni. Pădurile din raion sunt tot mai des atacate de tăietorii iliciți. Numai în primele săptămâni ale acestui an, au fost tăiați ilegal arbori în valoare totală de aproape 10.000 de lei.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)