Astăzi 24 August 2019, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 22:16
Abonamente

Femeia 20 Martie 2012, ora 14:55    Din editia print

INTERVIU FEMEIATatiana Cergă: „Visez ca amurgul vieţii să mă prindă pe malul mării”

Marime Font

Dacă ar fi să asociez feminitatea cu cineva anume, atunci aş numi-o Tatiana Cergă, iar asta deoarece este frumoasă, talentată şi... mamă. 

După şapte ani de succes alături de trupa „Studio One”, focoasa brunetă s-a metamorfozat într-un alt proiect muzical, de această dată solo. De ceva timp o regăsim într-o ipostază pe cât de inedită, pe atât de sexy, şi anume cea de mămică. Fetiţa sa pe nume Izel are deja unsprezece luni, iar cu şapte dinţişori la activ poate să danseze şi chiar să cânte...

- Dragă Tatiana, cu ce te-a răsfăţat iubitul tău de 8 Martie?
- Am primit flori, un parfum şi o seară romantică departe de viaţa citadină a capitalei. A fost impresionant. El m-a răsfăţat din plin.


- Apropo de parfumuri, care este preferatul tău?
- Mark Jacobs, Daisy şi Elle de la Yves Saint Laurent, de fapt îmi plac cele care conţin mosc, şofran şi cele lemnoase. Şi am dezvoltat o pasiune aparte pentru cele bărbăteşti, care miros a iarbă înrourată şi pelin, chiar am câteva în colecţia mea.

- Cum îmbini rolul de mămică cu cel de cântăreaţă, îţi reuşeşte?
- Un artist solicitat este unul fericit, de aceea nu ratez invitaţiile, ori propunerile pentru colaborări. Am concerte, repetiţii, deci muncesc la maximum. Încerc din răsputeri să fac faţă lucrurilor şi să nu cedez în faţa greutăţilor. În perioadele mai grele am chiar tendinţa să-mi solidific forţele. Acum sunt mult mai disciplinată şi responsabilă şi nu-mi permit să irosesc timpul aiurea.

- Cum ai scăpat de kilogramele acumulate în timpul sarcinii?
- Cred că datorită voinţei. Au fost perioade când eram mai plinuţă, iar asta din cauza faptului că mâncam pe apucate şi de multe ori mâncare nesănătoasă. De la o vreme încoace sunt adepta unui mod de viaţă sănătos, asta s-a întâmplat înainte de perioada sarcinii. Atunci am realizat că trebuie să-mi impun anumite tabieturi alimentare. Şi să nu înţelegeţi că mi-aş refuza anumite feluri de bucate, ci mănânc cam de toate, dar în cantităţi mici. Am avut norocul să fiu pasionată de înot, dansul pe care îl practic ocazional şi mersul pe jos, care de altfel este cel care mă scapă de calorii.

- La ce etapă de evoluţie se află acum proiectul tău solo?
- Melodia, „Vreau înapoi iubirea”, a fost făcută în colaborare cu Alex Calancea şi sper să-i dăruim şi un videoclip. A treia melodie va fi una specială pentru sezonul estival, uşoară, dansantă cu mesaj frumos, care dă continuitate primei. Piesa este în limba engleză şi vorbeşte despre faptul că orice s-ar întâmpla în viaţă, trebuie să căutăm fericirea adevărată. Viaţa e foarte scurtă şi nu se merită să ne-o irosim trăind alături de cineva care nu ne face fericit, ba din contra.

- Dezvăluie-ne câteva dintre reţetele tale de întreţinere şi înfrumuseţare.
- Produsele organice fac minuni şi cele naturiste, în general. Apoi mai iau vitamine. Mă străduiesc pe cât posibil ca în ceea ce priveşte produsele cosmetice să fie şi ele naturale. Îmi fac măşti cu smântână, germeni de grâu, fructe, cu argilă şi lapte. Avantajul e că multe dintre produsele alimentare pot fi folosite pe post de măşti. Mă refer aici la lactate, fructe, legume, miere şi diverse uleiuri, ca de exemplu, cel de argan, după mine miraculos. Şi poate fi folosit pentru faţă, păr, unghii şi pe corp. Beau multe lichide, iar dacă consum cafea, lucru care se întâmplă foarte rar, trebuie să fie fără cofeină. Beau mult ceai, obligatoriu din ierburi. Păcat că la noi nu există farmacii specializate pe plante. Pentru revigorarea părului, după spălare îl clătesc cu apă şi bicarbonat de sodiu. O altă metodă eficientă este şi clătirea cu infuzie de ace de pin, care la fel sunt miraculoase. De regulă, aplec urechea la toate remediile naturiste. Înainte dădeam o groază de bani pe produse care se declarau a fi miraculoase, dar care de multe ori se dovedeau a fi fără niciun efect, ca să înţeleg până la urmă că de fapt secretul stă în frigider, în cămară sau în natură. Cineva se întreba odată, dacă un şampon este aşa de bun înseamnă că se poate bea? Vă daţi seama că nu poţi face aşa ceva, fiindcă te otrăveşti. Dar un produs naturist poţi să-l mănânci şi mai ales să-l aplici pe corp. Pe lângă ceaiul de ierburi mai beau şi de cel făcut din ghimbir, îndeosebi atunci când sunt răcită, fiind benefic şi coardelor vocale.

- Încă mai respingi ideea de a fi mireasă?
- Nu m-am răzgândit în această privinţă. Mă simt bine aşa cum sunt şi nu cred că o ştampilă m-ar face şi mai fericită. Fac abstracţie de la formalităţi şi tipare.

- Spuneai cândva că trăieşti ca să fii fericită. Cum percepi fericirea?
- De unsprezece luni încoace sunt fericită în fiecare zi. Astăzi pentru mine fericirea poartă numele Izel. Dacă înainte o găseam în muzică, acum o găsesc acasă, în pătuţ. Un lucru important pe care l-am înţeles este că trebuie să ştii să te împaci cu ceea ce eşti şi ce ai, altfel rişti să te nefericeşti singur, umblând după himere.

- Îţi doreşti ca fiica ta să-ţi calce pe urme?
- Eu cred că ea va face ceea ce-şi va dori. Însă vă pot spune că e foarte muzicală, cântă şi dansează toată ziua. Dacă va iubi muzica cu adevărat, va deveni artistă, fără ca eu sau altcineva să-i impună acest lucru.

- Ştiu că ţii foarte mult la imaginea ta scenică, ai un designer care îţi creează ţinutele?
- În mare parte problemele legate de ţinută le rezolv singură. La noi e costisitor să plăteşti o echipă de oameni care să se ocupe de acest aspect, makeup artişti, designeri tot timpul. Dar oricum am câteva colaborări frumoase cu designeri de la noi. Actualmente colaborez cu Aliona Kononova şi cu Anna Artiuhova.

- Ai o mare şi frumoasă pasiune, lectura. Ce ai citit în ultimul timp, ori în perioada sarcinii?
- Şi eu am crezut că voi dispune de mai mult timp, dar nu a fost chiar aşa. Am lucrat mult în acea perioadă, iar când nu aveam ieşiri pe scenă, lucram în studio. Deci mai mereu am fost ocupată. Şi ca orice mămică în devenire, instinctul matern m-a făcut să-mi pregătesc cuibul pentru puiuţul care avea să vină pe lume. Într-un cuvânt, m-am ocupat de renovarea şi reamenajarea casei. Am o sete nestăvilită de lectură, însă cu părere de rău nu am timp pentru asta. În căutările mele legate de proiectul solo, am citit multă poezie, descoperindu-l astfel pe Pablo Neruda, de fiece dată îi recitesc cu mare satisfacţie pe Octavian Paler, pe Paulo Coehlo, care este o lectură foarte uşoară, dacă ar fi să-i compar cu Mircea Eliade. Mi-a plăcut Milan Kundera şi i-am citit cam toate cărţile. Eu de fapt descopăr anumiţi scriitori la momentul potrivit, regăsindu-mă parcă în scrierile lor. Însă remarc că preferaţii mei sunt Eliade, Dostoievski, Paler, dintre poieţi -Lucian Blaga, Nichita Stănescu. Aseară am început să citesc câteva pagini dintr-o carte de-a lui Jean-Paul Sartre, citesc şi cărţi despre plasticieni.

- Apropo de arta plastică, mai pictezi şi ce artişti îţi plac?
- Egon Schiele, Gustav Klimt, Frida Kahlo, dintre suprarealişti îmi place Salvador Dali. De fapt sunt mult mai mulţi, aici includ şi pe cei mai puţin cunoscuţi. Remedios Varo e ultima descoperire a mea.

- Cum de nu ai făcut o facultate în acest domeniu?
- Probabil, dacă eram în altă ţară, aş fi făcut acest lucru. Eu de fapt mi-aş fi dorit să fac istoria artelor, poate voi face cândva. O las mai spre amurgul vieţii, după şaizeci încolo. Atunci copiii sunt deja mari, sunt fiecare cu viaţa sa, şi ai timp să te ocupi şi de suflet. Mă doare faptul că la noi oamenii la această vârstă trăiesc parcă fără vlagă, neavând un interes pentru ceva. Peste hotare în schimb de câte ori merg, observ că oamenii sunt voioşi, plini de viaţă şi arată foarte bine. Sunt dinamici şi interesaţi de artă, cultură, călătoresc. Înţeleg cauza, grija zilei de mâine te opreşte din a visa. Eu vreau să cred că şi aici lucrurile se vor schimba, iar vârsta aceea mă va prinde undeva pe malul mării, înconjurată de cărţi şi prieteni...  


Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 August 2019, ora: 22:16

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat teritoriile ocupate din regiunea transnistreană, după ce s-a întâlnit sâmbătă, la Chişinău, cu președintele Igor Dodon și a participat la evenimentele organizate de Partidul Socialiștilor pentru sărbătorirea a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 15:05

În timp ce liderii blocului ACUM, în cârdășie cu artizanii națiunii civice moldovenești, aburesc societatea cu tot felul de tâmpenii despre deconectarea „butonului geopolitic”, Igor Dodon merge consecvent pe propria agenda. Astăzi a lansat la lansarea unui...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 13:42

 Vizita de săptămâna viitoare a consilierului președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, nu este deloc întâmplătoare, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru. Aceasta are loc în contextul întăririi influenței ruse...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 12:41

Nu stiu cine ii scrie Premierului cuvantarile, dar chiar rog aceasta persoana sa fie mai specifica si sa duca gandurile pana la capat, opinează analistul politic Dionis Cenușă

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 12:16

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ajuns la Chişinău. Alături de preşedintele Igor Dodon, speakerul Parlamentului Zinaida Greceanîi şi omologul de la Chişinău Pavel Voicu, participă la Ceremonia de Comemorare „Dincolo de tăcere...” de la Complexul Memorial...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:56

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord Foto: Aeronava EK32002

Un angajat al MoldAtsa, spune că două avioane erau cât pe ce să se ciocnească, iar responsabilii au ascuns acest fapt. Eugen Sajin a scris pe pagină să de Facebook că au trecut 60 de zile de la un grav incident aeronautic în spațiul Republicii Moldova cu urmări tragice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:26

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

(update) Se menține trafic intensiv și un flux continuu în punctele de trecere Palanca și Tudora. Totodată, rândul mașinilor format de dimineață în punctul de trecere Criva-Mamaliga a fost redus la circa 30 de autovehicule. În continuare se lucrează la capacitate maximă. De la ora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:09

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Cum se raportează evreii dintr-un cămin de bătrâni din București la evenimentele din 23 august 1944? În această dimineață am ascultat punctele de vedere ale mai multor rezidenți din căminul de bătrâni al comunității evreiești „Moses Rosen” cu ocazia vizionării unui documentar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:34

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-moscovit, socialistul Igor Dodon nu a participat ieri la „Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare” instituită de către Guvern, din motivul că „astfel de zile sunt instituite de către președintele țării prin decret...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:27

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu va zbura direct prin Ucraina pentru a ajunge la noi. Odată ce are interdicție prin această țară, el este nevoit să ocolească prin statele UE. Va zbura deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României, după care va ajunge în...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 24 August 2019, ora: 09:14

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

 Horoscopul zilei de 24 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 24 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 24...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:00 de George Mârzencu

exclusiv URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ!

URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ! Foto: foto simbol

Propaganda sovietică a bârfit zeci de ani la rând, precum că, Administrația Românească, în retragere din Basarabia, de două ori, în 1940 și 1944, ar fi luat cu sine și multe bunuri de ale basarabenilor. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 08:23

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

 În timp ce guvernarea de la Chișinău „deconectează butonul geopolitic” România, Polonia și țările baltice, au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov: „Împreună putem combate campaniile de dezinformare și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:47

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

Lucrurile sunt foarte proaste. Doar naivii nu văd asta. Și nu e om mai orb decât cel care nu vrea să vadă, și mai surd ca cel ce nu vrea să audă. Și tot cu regret, s-a creat așa o ostracizare, încât dacă îndrăznești să ai o voce critică, ești imediat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:24

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Pactul Ribbentrop - Molotov este denunțat în Declarația de Independență a Republicii Moldova, iar aceasta stipulează necesitatea de reîntregire, susține istoricul și deputatul Octavian Țîcu, într-un interviu pentru Radio Chișinău:

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:10

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ Foto: Dodon o ignoră deschis pe Maia Sandu

„Șefii” din UTAG au ignorat faptul că Guvernul Maiei Sandu a declarat ziua de 23 august zi de doliu național, Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Bașcanul Vlah, care este și membru al Guvernului, nu s-a conformat deciziei de a arbora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:01

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

În contextul mișcării de renaștere națională de la sfârșitul anilor '80 din RSSM, la Chișinău are loc Marea Adunare Națională de la 27 august 1989, o întrunire la care participă aproximativ 750.000 de oameni (circa 1/6 din populația de atunci a republicii). În...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 23:22

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

Guvernării i se închidea ușa în față în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante, iar țara se afla într-o autoizolare oligarhică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 15:50

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor, critică dur într-o intervenție pe rețelele de socializare majorarea tarifului la energia electrică, intrată de astăzi în vigoare și amintește că actuala guvernare promitea în campania electorală reducerea acestora....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 14:52

Gorbunțov prins de presa rusă cum răspândește știri false despre Usatîi

Gorbunțov prins de presa rusă cum răspândește știri false despre Usatîi

În spatele atacurilor mediatice din ultimul timp la adresa liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, stă „bancherul negru” Gherman Gorbunțov, au descoperit jurnaliștii ruși.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:41

Descinderi la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații SPIA surprinși în timp ce intră in zona

Descinderi la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații SPIA surprinși în timp ce intră in zona Din editia print

Au loc descinderi in aceste momente la Aeroportul International Chisinau. Angajatii Serviciului protectie interna si anticoruptie au fost surprinsi in timp ce intrau in zona VIP, informează protv.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:16

Incident în tabăra de la Sulina: Tinerii din R. Moldova nu sunt lăsați să comemoreze ziua semnării Pactului Ribbentrop-Molotov

Incident în tabăra de la Sulina: Tinerii din R. Moldova nu sunt lăsați să comemoreze ziua semnării Pactului Ribbentrop-Molotov

Tinerii din Republica Moldova aflați la odihnă în tabăra de vară ,,ARC-2019”, desfășurată la Centrul de agrement din Sulina, județul Tulcea, nu sunt lăsați să coboare drapelul în bernă și să țină un moment de reculegere în contextul împlinirii a 80...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 12:17

Creşte numărul victimelor în urma exploziei nucleare din Rusia

Creşte numărul victimelor în urma exploziei nucleare din Rusia

Încă două persoane afectate de explozia unei rachete cu propulsie nucleară din Rusia au murit, anunţă surse medicale citate de presa locală.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)