Internațional

TikTok avertizează părinţii în legătură cu un VIDEO de la o sinucidere care circulă online

Înregistrarea video cu un american care îşi pune capăt vieţii provine dintr-un livestream de pe Facebook şi a fost încărcată pe diferite platforme online, în unele cazuri fiind înglobată în clipuri video care tratează alte subiecte.

"Suntem conştienţi că imagini video de la o sinucidere care a fost difuzată în direct pe Facebook au circulat recent pe alte platforme, inclusiv pe TikTok", au scris pe Twitter reprezentanţii TikTok.

Platforma video în format scurt a precizat că sistemele sale detectează şi semnalează automat clipurile în cauză. ”Eliminăm conţinutul şi excludem conturile care încearcă în mod repetat să încarce aceste clipuri şi suntem recunoscători membrilor comunităţii noastre care au semnalat un astfel de conţinut şi i-au sfătuit pe alţii să nu vizioneze, să nu se arate interesaţi şi să nu partajeze aceste înregistrări video pe orice platformă, din respect faţă de persoana respectivă şi de cei apropiaţi”, a precizat TikTok.

 

Aplicaţia TikTok, foarte populară printre copii şi adolescenţi, propune utilizatorilor săi cu precădere clipuri video din surse la care aceştia nu sunt abonaţi.

Kirra Pendergast, CEO al companiei de consultanţă în domeniul securităţii cibernetice Safe on Social, sfătuieşte părinţii să împiedice accesul copiilor la aplicaţie în următoarele zile, până când toate clipurile în cauză vor fi reperate şi eliminate. ”Acest conţinut este distribuit pe scară largă, astfel încât ne dorim să reducem daunele cât mai mult posibil”, a scris ea pe Facebook.

Pendergast a precizat că înregistrarea video a fost încărcată pe TikTok, fiind promovată sub forma unor imagini cu pisici. ”Atunci când copiii care folosesc TikTok, uneori cu vârsta de până la opt ani, au văzut aceste imagini crezând că vor viziona un videoclip cu pisici i-a făcut pe mulţi părinţi să realizeze la ce pot fi expuşi copiii lor. Este terifiant pentru părinţi”, a declarat ea pentru ziarul australian Sydney Morning Herald.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *