Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:13
Abonamente

 
 

Timpul Local 8 Iulie 2016, ora 07:05    Din editia print

Timpul local

Marime Font

La sfârşitul săptămânii precedente de lucru tinerii din grupul de iniţiativa a or. Făleşti au amenajat un teritoriu pentru odihnă în zona verde a parcului lângă staţia meteorologică.

Pentru a putea savura panorama care se deschide din acea locaţie s-a decis să se amplaseze două bănci de odihnă şi s-a făcut curăţenie pe acest teritoriu. La sfârşitul activităţii toţi tinerii au avut o satisfacţie datorită rodului muncii depuse şi că lucrurile bune se realizează dacă sunt persoane hotărâte, cu iniţiativă şi dornice de a contribui la un scop comun.

Glodeni

Centrul orașului Glodeni va fi renovat. Autoritățile locale au anunțat că au găsit surse financiare. Pentru reparația pieței au fost alocate un 1,9 milioane lei. Lucrările de renovare vor demara în timpul cel mai apropiat și urmează să fie finalizate până la Ziua Independenței, 27 august. Oamenii recunosc faptul că e un dezastru în centrul orașului și spun că situația trebuia schimbată demult.

Rezina

La 1 iulie, în Sala mică a Palatului raional de cultură s-a desfășurat ceremonia de premiere a învingătorilor concursurilor „Ogradă-model” și „Scară-model”. Ideea acestui proiect a fost lansată de către grupul de inițiativă „Creștem Rezina” și s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria Rezina (primar – Simion Tatarov), SRL „Candidus”, SRL „Macon-Lux” și SRL „Todei-Crișan”.

Criteriile, după care au fost evaluați participanții în concurs, au fost următoarele: volumul lucrului depus, numărul de locatari implicați, originalitatea ideii, autoorganizarea locatarilor, spiritul gospodăresc, ingeniozitatea lor. Curțile și scările participante în concurs au fost vizitate, pozele – plasate pe Facebook, iar decizia a fost luată de către inițiatorii și partenerii proiectului. Drept rezultat, toți participanții au fost apreciați egal, iar locurile stabilite în baza rezultatelor de pe Facebook au fost înscrise în semnele de gratitudine. Premiile au constat în certificate cu valoarea de 1000 de lei, care vor putea fi convertite în materiale de construcție (reparație) și cartele de reducere oferite de către partenerii concursului.
Astfel, locul I în compartimentul „Ogradă-model” a fost decernat locatarilor din strada Lomonosov 129. I-au urmat cei din str. Energeticienilor 10 (locul II) și str. Voluntarilor 14 (locul III).
Aici dl primar a ținut să facă o remarcă: cele mai bune s-au dovedit a fi trei curți de la periferie, nu din centrul orașului. Rezultatul a fost posibil datorită prieteniei oamenilor și spiritului gospodăresc al lor.Ungheni
În perioada 1-2 iulie, curent, o delegaţie din raionul Ungheni a participat la zilele oraşului Moletai din Lituania. Din componenţa delegaţiei au făcut parte: vicepreşedintele raionului Ungheni,Alexandru Brânză, primarul localităţii Sculeni, Vasile Casian, interpretul vocal şi instrumentistul, Alexandru Galiţ, meşterul popular, Simion Bulbaş.

Orhei
Pe 2 iulie, curent, Tudor Golub, președintele raionului Orhei, însoțit de Ion Cocârlă, șeful Secției construcții, gospodărie comunală și drumuri, au participat la inaugurarea oficială a drumului Peresecina-Donici, cu acces între satele Camencea-Donici. Mulți ani accesul era dificil pe acest segment de drum din cauza gropilor. Consiliul raional Orhei și-a asumat cheltuielile pentru lucrările de asfaltare a acestui drum. La inaugurare au fost prezenți: reprezentanții Companiei Genesis International, Vitalie Mrug, reprezentanții Primăriei Donici împreună cu localnicii, care au menționat, că sunt foarte mulțumiți de promisiunile care devin realitate.

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md