Moldova

Tiraspolul nu-şi schimbă nici părul, nici năravul

Pe tot parcursul vizitei, delegaţia a fost însoţită de către Radu Cosma, director adjunct al Direcţiei Management Programe din cadrul DRP, şi de către domnul Radu Găină, regizor TVR. Delegaţia a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii societăţii civile, a comunităţilor româneşti din New York, precum şi cu reprezentanţii misiunilor diplomatice româneşti. La întoarcerea în România, la iniţiativa DRP, a fost organizată o conferinţă de presă în cadrul căreia membrii delegaţiei au prezentat aspectele discutate la New York. De asemenea, pe 3 aprilie, membrii grupului au oferit un interviu postului de televiziune „Moldova 1”.

Vizita, precum era şi de aşteptat, a provocat o reacţie patologică la Tiraspol. Un site apropiat conducerii criminale a lui Smirnov, utilizând lexicul războinic antiromânesc din anii ’90 ai secolului trecut, titrează cu litere de o şchioapă: „Экс-боевики группы „Бужор” поехали в Соединенные Штаты” („Ex-combatanţii grupării „Bujor” au plecat în SUA”). Conform site-ului, delegaţia respectivă, formată din „membrii grupării diversionist-teroriste care a acţionat pe teritoriul Transnistriei, sub conducerea lui Ilie Ilaşcu, chipurile, au venit în SUA ca să ceară implicarea americanilor pentru a diminua influenţa Rusiei în procesul reglementării relaţiilor „moldo-transnistrene”.

Această reacţie a Tiraspolului nu trebuie trecută cu vederea îndeosebi de acei lideri politici de la Chişinău care încearcă să cocheteze cu criminalii de stat de la Tiraspol care controlează o parte importantă a teritoriului naţional al R. Moldova. Spre deosebire de lupi, care uneori îşi mai schimbă părul, bandiţii de la Tiraspol, plătiţi de Moscova, nu-şi schimbă nici părul, nici năravul (şovin şi imperial).

Sursa: Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *